§ 3 ITSEOIKAISU KAO Kuorma-auton hankinta 2024

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-634

Päätöspäivämäärä

13.6.2024

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

JulkHankL 125 §

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos pyysi 17.5.2024 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia Kuorma-auto opetuskäyttöön koukkuvaihtolavalaittein (KAO). Hankintamenettely on avoin. Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä liitteen E hankinta. Koulutusliikelalaitoksen hankintapäätöksen 11.06.2024 § 2 jälkeen on hankintayksikkö huomannut, että tarjouspyynnössä on ollut hankintojen kriteereissä virheellisyyksiä. Tarjouspyynnön auki ollessa ei huomattu ristiriitaisuutta kohdassa, jossa tarjoajan tuli valita takuuaika. Auton pituutta ei ollut määritetty tarjouspyyntöön, ja tarjotun auton kuormatilan pituus ei riitä suunniteltuun käyttötarkoitukseen, seurauksena painopisteen väärä sijoitus kuormattuna.

Päätöksen perustelut: 

Hankintayksikkö keskeyttää hankinnan itseoikaisulla, koska virheellisten kriteereiden vuoksi saatu tarjous Lahden Rekkapajalta ei vastaa Kajaanin koulutusliikelaitoksen opetuskäyttöön tarvitseman kuorma-auton vaatimuksia.

 

Lisätietoja antaa Jyrki Kurtti, jyrki.kurtti@kao.fi

Päätös

Tällä päätöksellä kumotaan 11.06.2024 § 2 päätös ja samalla päätän, että Kuorma-auto opetuskäyttöön koukkuvaihtolavalaittein (KAO) hankinta keskeytetään, koska päätöksenteon jälkeen on huomattu tarjouspyynnössä merkittäviä tulkinnanvaraisuuksia, joiden vuoksi vertailu kokonaistaloudellisesti edullisimman toimittajan löytämiseksi ei ole yksiselitteinen ja tarjoajien yhdenvertaista kohtelua ei voida taata. Hankinnasta käynnistetään uusi tarjouspyyntö syksyn 2024 aikana. 

Allekirjoitus

Anni Miettunen, johtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut