§ 7 Kaukametsän opiston kielten tuntiopettajien valinta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1583

Päätöspäivämäärä

23.5.2024

Päätöksen tekijä

Kaukametsän opiston rehtori

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 42

Kuvaus

Kajaanin kaupungin ylläpitämässä Kaukametsän opistossa täytetään vuodesta 2024 alkaen kaikki yli 6 kuukautta kestävät opettajan tehtävät julkisen haun kautta Kajaanin kaupungin rekrytointiohjeiden mukaisesti.

Kaukametsän opistossa on ollut haettavana kielten tuntiopettajien vakinaisia tehtäviä 1.9.2024 alkaen. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekryssä ja TE-palveluiden verkkosivuilla 1.-15.2.2024. Tuntiopettajia haettiin seuraaviin tehtäviin:

- espanjan kielen opetus, kolme hakijaa, ei kelpoisia

- italian kielen opetus, yksi hakija, kelpoinen

- saksan kielen opetus, yksi hakija, kelpoinen

- ranskan kielen opetus, ei hakijoita

- ruotsin kielen opetus, ei hakijoita

Lisäksi yksi kelpoinen henkilö haki espanjan, ruotsin ja saksan kielen opettajaksi, mutta hän oli valmis opettamaan vain etäkursseja, joista tässä rekrytoinnissa ei ollut kyse. Rekrytointiprosessin käynnistämisen jälkeen ilmeni, että saksan kielen opetukselle ei ole tarvetta Kaukametsän opistossa lukuvuonna 2024-2025.

Kaksi hakijaa haastateltiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella.

Päätös

FM ********* valitaan Kaukametsän opiston italian kielen tuntiopettajaksi 1.9.2024 alkaen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Hänellä on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimusten asetuksen nro 986/1998 mukainen vapaan sivistystyön opettajan kelpoisuus. 

Tradenomi ********* valitaan Kaukametsän opiston espanjan kielen tuntiopettajaksi määräaikaiseen työsuhteeseen lukuvuodelle 2024-2025. Määräaikaisuuden perusteena on kelpoisuuden puuttuminen.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät OVTES Osio F liite 12 mukaisesti ja ne vahvistetaan työsopimuksessa. Myös määräaikaisen työsuhteen alkamis- ja päättymispäivä sekä opetustuntimäärä vahvistetaan työsopimuksessa. Tuntiopettajan palkka maksetaan pidettyjen tuntien mukaan.

Tehtäviin valittuja pyydetään esittämään nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote ja tulos huumausainetestistä, jos he opettavat alle 18-vuotiaiden kursseja. Lisäksi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen valittuja pyydetään esittämään lääkärintodistus terveydentilastaan. Molemmat valitut henkilöt ovat olleet aiemmin Kaukametsän opiston palveluksessa, joten koeaikaa ei noudateta.

Lisätietoja asiasta antaa rehtori Eeva-Maria Nivalainen, sähköposti muodossa etunimi. sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaukametsön opiston rehtori Eeva-Maria Nivalainen

Organisaatiotieto

Sivistystoimiala