§ 3 Kainuun musiikkiopiston tuntiopettajien valinta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1583

Päätöspäivämäärä

22.5.2024

Päätöksen tekijä

Musiikkiopiston rehtori

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 42

Sivistysjohtajan rekrytointilupa

Kuvaus

Kajaanin kaupungin ylläpitämässä Kainuun musiikkiopistossa on ollut haettavana tuntiopettajan vakinaisia tehtäviä 1.8.2024 alkaen. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekryssä ja TE-palveluiden verkkosivuilla 9.-23.4.2024. Tuntiopettajia haettiin seuraaviin tehtäviin:

- trumpetinsoiton sivutoimisen tuntiopettajan tehtävä, johon ei saapunut yhtään hakemusta

- tuuban- ja pasuunansoiton sekä A-puhallinorkesterin sivutoimisen tuntiopettajan tehtävä, johon saapui yksi hakemus

- tanssin sivutoimisen tuntiopettajan tehtävä (nykytanssi ja baletti), johon saapui yksi hakemus

Lisäksi saapui yksi hakemus, jossa hakija ei määritellyt, mihin tehtävään hän hakee. Hänellä ei ollut tehtävään vaadittua kelpoisuutta eikä muutakaan hakemuksesta ilmenevää opetus- tai musiikkialan koulutusta tai työkokemusta.

Päätös

Tanssinopettaja (AMK) ********* valitaan tanssin virkasuhteiseen sivutoimisen tuntiopettajan tehtävään 1.8.2024 alkaen. Hänellä on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimusten asetuksen nro 986/1998 mukainen kelpoisuus kyseiseen tehtävään.

Sotilaskapellimestari ********* valitaan tuuban- ja pasuunansoiton sekä A-puhallinorkesterin virkasuhteisen sivutoimisen tuntiopettajan tehtävään ajalle 1.8.2024 - 31.7.2025. Määräaikaisuuden peruste on kelpoisuuden puuttuminen. Valittaessa toistaiseksi voimassa olevaan tuntiopettajan tehtävään asianomaisen on hankittava selvitys kelpoisuudestaan.

FM ********* on rehtorin pyynnöstä antanut suostumuksensa trumpetinsoiton tuntiopettajan tehtävän hoitamiseen lukuvuonna 2024-2025. Hänet valitaan trumpetinsoiton virkasuhteiseen sivutoimisen tuntiopettajan tehtävään ajalle 1.8.2024 - 31.7.2025. Määräaikaisuuden peruste on kelpoisuuden puuttuminen.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät OVTES:n osio F liite 10 mukaan. Palvelussuhde vahvistetaan erillisellä viranhoitomääräyksellä. Rehtori vahvistaa opetustuntien määrän syyslukukauden alussa ja mahdolliset muutokset lukuvuoden aikana. Sivutoimisen tuntiopettajan palkka maksetaan pidettyjen tuntien mukaan. 

Lain 504/2002 mukaista rikosrekisteriotetta ja todistusta huumausainetestistä ei vaadita, koska kaikkien tehtävään valittujen palvelussuhde Kainuun musiikkiopistossa jatkuu yhtäjaksoisena. Samasta syystä koeaikaa ei noudateta. Toistaiseksi tehtävään valitun ********* on esitettävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Sivutoimisen tuntiopettajan palkkauksen määrittelemisessä määräaikaisena olen harkinnut, että ********* ja ********* tuntipalkkaan ei tehdä epäpätevyysalennusta lukuvuonna 2024 -2025. Tällä päätöksellä jatkan rehtori Emil Milevin aikaisemmin tehtyjä harkintaan perustuvia palkkauspäätöksiä, joita on tarkasteltu lukuvuosittain. Tätä päätöstä ei sovelleta toistaiseksi otettavan sivutoimisen tuntiopettajan palvelussuhteeseen ja palkkaukseen eikä päätoimisen tuntiopettajan ja opettajan viranhaltijan palkkausta määriteltäessä, vaan kelpoisuus tarkastellaan ainekohtaisesti.

Lisätietoja asiasta antaa rehtori Eeva-Maria Nivalainen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kainuun musiikkiopiston rehtori Eeva-Maria Nivalainen

Organisaatiotieto

Sivistystoimiala