§ 4 Osallistujien nimeäminen yhteistyöneuvotteluun vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisestä

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-543

Päätöspäivämäärä

18.4.2024

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 28 §

Kuvaus

Asianosaiset: Kalle Komulainen, Nina Lanko, Reetta Suhonen

Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään ensisijaisesti kunnan perusopetuslain mukaisena toimintana. Silloin, kun kunta järjestää perusopetuslain perusteella oppilaille mahdollisuuden osallistua aamu- ja iltapäivätoimintaan, myös vammaisen lapsen aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään ensisijaisesti perusopetuslain mukaisesti. Kehitysvammalain mukaisten edellytysten täyttyessä koululaisten aamu- ja iltapäivähoito voidaan järjestetää yksilöllisenä hoitona ja huolenpitona. Palvelu perustuu sosiaalihuollon asiakaskohtaiseen päätökseen. Yksilöllinen hoito voidaan toteuttaa ryhmämuotoisena toimintana.

Yksilöllisessä hoidossa ja huolenpidossa on kyseessä tehtävä, jossa on tarkoituksenmukaista tuottaa palvelu kuntien ja hyvinvointialueen yhteistyönä siten, että pystytään turvaamaan oppilaan kannalta toimiva ja yhtenäinen palvelu sekä toteuttamaan tarkoituksenmukaisesti hyvinvointialueen ja kunnan tehtäväkokonaisuudet.

Yhteistoiminta täyttää hankintalain (1397/2016) 16 §:n mukaiset edellytykset palveluiden hankinnasta toiselta hankintayksiköltä.

Kainuun hyvinvointialueen toimialajohtaja Anna-Liisa Kainulainen pyytää Kajaanin kaupunkia nimeämään osallistuja/osallistujat yhteistyöneuvotteluun.

 

Päätös

Kajaanin kaupungin sivistystoimi nimeää yhteistyöneuvotteluun vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisestä Kajaanin kaupungin vs. perusopetuksen tulosalueen johtaja Kalle Komulaisen, Kajaanin kaupungin perusopetuksen kasvun ja oppimisen tuen asiantuntija Nina Lankon ja Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuksen palvelupällikkö Reetta Suhosen.

Lisätietoja asiasta antaa sivistysjohtaja Mari Selin, p. 044 7100 235, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Sivistysjohtaja Mari Selin

Organisaatiotieto

Perusopetus