§ 7 Kajaanin kaupungin tarvitsemat kulunvalvonta- ja rikosilmoitinjärjestelmät (Temppu-hanke)

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-514

Päätöspäivämäärä

18.4.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki toteutti Hansel Oy:n kulunvalvonta- ja rikosilmoitinjärjestelmät (Temppu-hanke) palveluineen 2021–2025 (DPS) dynaamisen hankintajärjestelmän sisäisen kilpailutuksen koskien Kajaanin kaupungin Rikosilmoitin-, Kameravalvonta- ja Kulunvalvontajärjestelmiä.

Tarjouspyyntö lähetettiin kaikille dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksyttyinä oleville toimittajille 29.2.2024. Hankintamenettely on rajoitettu. Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä.

Määräaikaan 3.4.2024 klo 12.00 mennessä jätettiin kaksi (2) tarjousta. Tarjouksensa määräajassa jättivät:

Caverion Suomi Oy

Certego Oy

Tarjoukset avattiin 3.4.2024. 

Tarjouksia arvioitiin kolmessa vaiheessa: tarjoajan kelpoisuuden arviointi, tarjouspyynnön mukaisuuden arvointi ja tarjouksen hinta. Vertailumuistio liitteenä 1.

Caverion Suomi Oy:n tarjous on laadittu pyydetyllä tavalla ja tarjouksen liitteenä ovat vaaditut todistukset. Certego Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena. Hintaliitettä on muokauttu tarjouspyynnön ohjeiden vastaisesti.  

Päätöksen perustelut: 

Kokonaistaloudellisen edullisuuden peruste on halvin hinta 

Suoritetun vertailun perusteella ja tarjouspyynnössä ilmoitettujen valintaperusteiden mukaisesti Kajaanin kaupungin tarvitsemat kulunvalvonta- ja rikosilmoitinjärjestelmät hankitaan tarjouksensa mukaisella hinnoittelulla seuraavalta toimittajalta: 

Caverion Suomi Oy

Hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja JIT 2015 yleiset sopimusehdot.

Hankinnasta tehdään kirjallinen hankintasopimus valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä. 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja harjoittaa toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla on suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen.

Lisätietoja antaa mikko.o.kemppainen@kajaani.fi

Päätös

Kajaanin kaupungin tarivtsemat kulunvalvonta- ja rikosilmoitinjärjestelmät (Temppu-hake) hankitaan Caverion Suomi Oy:ltä. Hankinnan arvo on n. 100 000 € alv 0%. 

Allekirjoitus

Jari Tolonen, kaupungin johtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut