Kaupunginhallitus, kokous 27.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Kajaanin Huoltokeskus Oy:n kuntalisä

KAJDno-2024-2

Valmistelija

  • Tuija Aarnio, Hallintojohtaja, tuija.aarnio@kajaani.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.2.2024 siirtää Työllisyyspäällikön viranhaltijapäätöksen 30.1.2024 § 10 otto-oikeudella käsiteltäväkseen. 

Viranhaltijapäätöksellä Kajaanin Huoltokeskus Oy:lle on myönnetty kuntalisää yhtiöön töihin tulevan työntekijän työvaate-, perehdyttämisvälineiden sekä työvälineiden hankkimiseen. Viranhaltijapäätöksen perusteluissa kerrotaan ristiriitaisesti, että yhtiö on palkannut henkilön ja solminut hänen kanssaan työsopimussuhteen, mutta toisaalla kerrotaan hänen tulevan töihin vuokratyövoimana vuokratyöfirman kautta. 

Työllisyyspäälliköltä saadun selvityksen mukaan työntekijä on vuokratyövoimaa tarjoavan yrityksen palkkalistoilla ja saa palkkansa sieltä. Kuntalisä on myönnetty Kajaanin Huoltokeskus Oy:lle työllistettävän perehdytykseen ja ohjaukseen. 

Kuntalisän myöntämiseen vuokratyövoiman käyttötapauksissa ei ole otettu kantaa myöntämisperusteissa. Kuntalisän myöntämisehtoihin on kirjattu, että myönnetään kajaanilaisen työttömän henkilön palkkaamisesta syntyviin työtila-, työvaate-, perehdyttämis-, ja ohjaus- ja työtehtävän hoitamiseen tarvittavien lupakorttien hankkimiskustannuksiin. Kuntalisää saavalta työnantajalta edellytetään työllistettävän henkilön aktiivista ohjausta, tukemista ja hänen perehdyttämistään työtehtäviin. Kuntalisää ei makseta työntekijän palkasta syntyviin kustannuksiin eikä niihin käytettäväksi, joten kuntalisä ei kasaannu yhteen TE -hallinnon palkkatuen kanssa. Kuntalisän maksaminen vuokratyövoiman perehdyttämiseen on ehtojen puitteissa mahdollista, mikä voidaan selvennyksenä lisätä uusittaviin myöntämisehtoihin.  

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Kaupunginhallitus pysyttää ennallaan Työllisyyspäällikön tekemän viranhaltijapäätöksen 30.1.2024 § 10. 

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Kajaanin Huoltokeskus Oy