§ 4 Tutkimuslupa väitöskirjan osatutkimukseen Varhaiskasvatuksen käsityö ja teknologiakasvatus

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-102

Päätöspäivämäärä

9.2.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Sivistyslautakunnan delegointipäätös 21.2.2018 § 15.

Kuvaus

Asianosainen *********

Väitöskirjatutkija ********* Itä-Suomen Yliopistosta, tekee väitöskirjatutkimusta Teknologia tutuksi käsitöitä tekemällä - varhaiskasvatusikäisten lasten käsityöllisen toiminnan rikastaminen teknologiakasvatuksen ja post-digitaalisen leikin keinoin. Väitöskirjassa tutkitaan, miten lapsille tutun digitaalisen maailman mahdollisuuksia voidaan hyödyntää käsityöprojektien ideoinnin ja suunnittelun lähtökohtana ja siten rikastaa sekä lisätä teknologista ja käsityöllistä toimintaa varhaiskasvatuksessa.

********* hakee tutkimuslupaa väitöskirjatutkimuksen ensimmäiseen osatutkimukseen Varhaiskasvatuksen käsityö ja teknologiakasvatus. Tämän osatutkimuksen tavoitteena on selkiyttää miten laaja-alainen käsityöllinen toiminta ja käsityöllinen ilmaisu ja teknologiakasvatus ilmenevät varhaiskasvatuksen kontekstissa, varhaiskasvatuksen työntekijöiden näkökulmasta tarkasteltuna. Kartoitetaan myös lasten oppimisympäristöjä ja vastaajien osaamista käsityön ja teknologiakasvatuksen alueella.

Tutkimukseen osallistuu varhaiskasvatuksen kasvattajat eri puolelta Suomea. Tutkimuksen aineisto kerätään sähköisellä kyselylomakkella ja Kajaanin varhaiskasvatuksen työntekijöille kysely tehdään helmikuun 2024 aikana. Tutkimukseen osallistuvien henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön (EU:n yleinen tietosuoja-astus, 679/2016, ja voimassa oleva kansallinen lainsäädäntö) mukaisesti.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan ********* väitöskirjan osatutkimukseen. Tekijä sitoutuu noudattamaan salassapitovelollisuutta.

Lisätietoja asiasta antaa varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja Mika Tiihonen, p. 0447101720, sähköposti mika.tiihonen@kajaani.fi

Allekirjoitus

Mika Tiihonen, varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatus