§ 7 Yrityspalveluseteli 73Health OY

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-223

Päätöspäivämäärä

12.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

KH:n delegointipäätös 23.1.2018 § 20

Kuvaus

73Health Oy (http://www.73health.fi/) on vuonna 2022 perustettu, Kajaanissa toimiva ohjelmistoyritys, joka kehittää terveydenhuollon SaaS-palvelua. Palvelumme mahdollistaa etävastaanoton potilaan ja lääkärin välillä: lääkäri voi tutkia potilaan terveydentilan etänä. Lääkäri voi kuunnella potilaan keuhkot ja sydämen, katsoa potilaan tärykalvot, mitata verenpaineen, lämpötilan ja happisaturaation etäyhteyden ja palveluun liitettyjen tutkimusvälineiden avulla. Palvelumme on laajassa käytössä Suomessa ja nyt tähtäämme kansainvälisille markkinoille. Yrityksellämme on 18 osakkeenomistajaa ja ammattihallitus, jossa on erittäin kovia liiketoiminnan ammattilaisia.

 

Thunder Bayssa järjestetään 26.-29.2.2024 Neeganii-Iishawin Gathering 2024 -Inaugural Conference & Tradeshow -tapahtuma, johon saapuu yli 80 First Nations -heimojen edustajaa. Kyse on kaupunkien ulkopuolella asuvista alkuperäiskansojen heimoista – suurelta osin heimot asuvat sellaisissa paikoissa, joihin ei mene edes minkäänlaista tiestöä.
 
Kanadan valtion hiljattain julkaisemasta raportista käy ilmi, että terveydenhuollon kustannukset asukasta kohden Pohjois-Kanadassa, jossa asuu pääosin alkuperäiskansoja, ovat kaksinkertaiset kustannukset kuin muualla Kanadassa. Terveysmenot kasvavat kaikkialla maassa, mutta voimakkaimpia nousuja on nähtävissä pohjoisilla alueilla. Pohjois-Kanadan terveydenhuoltojärjestelmän päättäjät ilmaisevat huolensa tilanteesta, sillä yli 40 prosenttia alueen vuotuisesta terveydenhuoltobudjetista käytetään alkuperäiskansojen matkakustannuksiin, jotta syrjäisillä alueilla asuvat First Nations -heimojen jäsenet saadaan kuljetettua kylistään kaupunkeihin hoitoon. Hinta voi olla jopa 10 000 CAD per lento.
 
SaaS-palvelullamme on potentiaalia dramaattisesti vähentää terveydenhuollon kustannuksia ja parantaa Kanadan maaseutu- ja syrjäisten yhteisöjen saatavuutta erikoispalveluihin. Olemmekin saaneet Ontarion osavaltion terveysministeriöstä signaalia, että heitä kiinnostaa suuresti SaaS-palvelumme, jolla Suomessa tutkitaan etänä jo 6000 potilasta/kuukausi. Potilasmäärä ja suurin asiakkaamme, Terveystalo, on vaikuttava referenssi myös ulkomailla.

Neeganii-Iishawin Gathering 2024 -Inaugural Conference & Tradeshow -tapahtumassa paikalla on myös Cat Lake -heimon päämies, Chief Wesley, jolta olemme saaneet kutsun pilotoimaan ratkaisuamme Kanadassa (liite) ja tässä tapahtumassa tapaamme myös valtionhallinnon edustajia. Tilaisuus on meille erittäin tärkeä, jotta saamme jalansijan Kanadassa. Palvelumme on SaaS-ohjelmistopalvelu, joka skaalautuu voimakkaasti – on järkevää pyrkiä monistamaan liiketoimintaamme mahdollisimman nopeasti. NordBest Inc toimii tapahtuman järjestäjänä ja veloittaa meiltä tähän liittyvät kustannukset, sisältäen messuosaston ja järjestetyt tapaamiset sovittujen kontaktien kanssa. 

Päätös

Päätän, että 73Health Oy:lle myönnetään 3 000€ yritysseteli. Maksetaan jälkikäteen
esitettyä tositetta vastaan. Kustannukset maksetaan menokohdasta 190214490.

 

Lisätietoja asiasta antaa Seppo Räisänen, puh. 0447100115, sähköposti muodossa
etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen
 

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut