§ 4 Kaavoituksen käynnistämissopimukset Välikadun asemakaavamuutos kortteli 2 tontti 6

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-211

Päätöspäivämäärä

14.2.2024

Päätöksen tekijä

Tekninen johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 27 
Ympäristöteknisen toimialan toimintasääntö § 2

Kuvaus

Kajaanin kaupunki on käynnistämässä asemakaavanmuutosta keskustaalueella Välikadun ja Brahenkadun välisellä alueella. Alueen maanomistajien kanssa on neuvoteltu ja kuusi kiinteistönomistajaa ovat kiinnostuneita tonttiensa täydennysrakentamisesta. Kiinteistöä 205-1-2-6 koskeva sopimus on laadittu oheisten liitteiden mukaisesti. Sopimuksissa todetaan osapuolten tavoitteet kaavoitukselle ja sovitaan kustannusten ja vastuiden jakautumisesta osapuolten kesken. 

Kaupunki sitoutuu sopimuksella selvittämään asemakaavamuutoksen edellytykset alueilla ja edellytysten täyttyessä laatimaan asemakaavamuutoksen. 

Toimijat sitoutuvat sopimuksella maksamaan kaavoituksen taksan mukaiset viranomaiskulut sekä asemakaavan laatimiseksi tarpeelliset selvitykset ja kaikki ilmoitteluun, kuulutuksiin ja kaavoituskonsultin työveloitukseen yms. liittyvät kulut. 

Sopimuksien solmiminen tai niissä asetetut tavoitteet eivät ole kaavoittajaan tai päätöksentekijöihin nähden sitovia. Kaupungille ei muodostu korvausvelvollisuutta siinä tapauksessa, että tavoitteiden mukaista kaavaa ei voida tehdä tai kaupunginvaltuusto jättää asemakaavamuutoksen hyväksymättä.

Lisätietoja asiasta antaa asemakaava-arkkitehti Ulla-Maija Oikarinen sähköposti ulla-maija.oikarinen(at)kajaani.fi  puh. 040 354 3089

Päätös

Päätän, että Kajaanin kaupunki solmii asemakaavoituksen käynnistämisopimukset tontin 205-1-2-6 omistajien kanssa oheisten sopimusluonnosten mukaisesti. 

Allekirjoitus

tekninen johtaja Jussi Heikkinen

Organisaatiotieto

Ympäristötekninen toimiala