Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta , kokous 29.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Kajaanin Mamselli tilinpäätös 2023

KAJDno-2024-95

Valmistelija

  • Sauli Pietikäinen, Controller, sauli.pietikainen@kajaani.fi

Perustelut

 

Kajaanin Mamselli -liikelaitoksen tulos vuodelta 2023 oli 314 848,44 euroa ylijäämäinen. Liikelaitos saavutti omistajan liikelaitokselle asetetut taloudelliset tavoitteet. Liikelaitoksen kannattavuus parani vertailuvuoteen kohonneiden ateriamäärien, toimintojen tarkastelun ja hinnoittelulinjauksen -23 vuoksi. Liikelaitoksen toimintaympäristöä haastoi erityisen ennalta-arvaamattomasti kohonnut yleinen kustannustaso. Mamsellille kertyi liikevaihtoa 12 419 563 euroa.

Mamsellin tilikauden ylijäämä oli osoitus Mamsellin henkilöstön erinomaisesta sitoutumisesta ja ketteryydestä haasteellisessa toimintaympäristössä. Toimintaa johdettiin määrätietoisesti faktoihin ja analyyseihin perustuen koko tilikauden ajan. 

Kajaanin Mamsellin henkilöstövahvuus oli vuonna 2023 yhteensä 164,4 jossa kasvua edelliseen vuoteen on 5,3 HTV:a. Mamsellin talouden sopeuttamissuunnitelman tavoitteita ei täysimääräisesti saavutettu.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Tuija Vuorinen, Johtaja, tuija.vuorinen@kajaani.fi

Kajaanin Mamselli -liikelaitoksen johtokunta hyväksyy ja allekirjoittaa tilinpäätöksen 2023 sekä päättää, että tilikauden ylijäämä 314 848,44 € kirjataan taseen oman pääoman tilikauden yli-/alijäämä-tilille. Johtokunta esittää tilinpäätöksen 2023 edelleen Kajaanin kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös

Hyväksyttiin. 


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §