§ 5 Yrityspalveluseteli JK Goodwill Trade Ky

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-188

Päätöspäivämäärä

6.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

KH:n delegointipäätös 23.1.2018 § 20

Kuvaus

Liitteenä olevassa liiketoimintasuunnitelmassa on kerrottu laajasti uudesta alkavasta liiketoiminnasta. Nyt uusi toimintansa aloittava, tavaramerkattu brändi Earth Magic Kitchen tulee myymään korkeatasoisia kasvipohjaisia ruokatuotteita markettien, myymälöiden ja verkkokauppojen kautta kuluttajille Suomessa ja muualla Euroopassa. Jokainen tuote on suunniteltu soveltuvaksi Suomen markkinoille sekä sisällöllisesti, logistisesti ja säilyvyyden osalta soveltuvaksi ulkomaan vientiin. Yritys tulee sijaitsemaan Kajaanissa ja tuotteiden pitkälti ulkoistettu valmistus/pakkaus tapahtuu Kontiomäellä.

Toiminta tulee muuttumaan alkuvuonna 2024 uuden osakeyhtiön alle ja uudella nimellä (ei muita osakkaita). Uusi alku, ilman aiempaa painolastia. Tämänhetkinen yritys on ajanut mainosalan toimintansa alas jo yli 5 vuotta sitten. Vuonna 2020 kaikki oli valmista uuden pikaruokaketjun starttaamiseen, mutta korona ja sen jälkeen radikaalisti muuttunut toimintaympäristö hävitti sen liikeidean pois. Vuonna 2020 yritys sai kehittämistukia 11000€ (pikaruoka-liikeideaan liittyen), mikä käytettiin 2021 lopussa (syy veronalaisille tuotoille 2021-2022), mutta 2022 oli jo selvä että liikeidean on muututtava totaalisesti.

Yrityssetelillä hankitaan tuotepurkkien etikettien suunnittelu ja brändinimen grafiikka logoon. Tämän lisäksi hankitaan pääpiirteinen luonnos brändin graafisesta ilmeestä. Heti yrityssetelin avulla mahdollistettavien toimenpiteiden jälkeen voidaan esitellä ensimmäisenä lanseerattavia tuotteita Kajaanin Citymarketin ja Prisman tuotevalikoimasta vastaaville henkilöille ja alkaa tuomaan tuotteita markkinoille. Suunnitelman mukaiset hankitaan tehdään heti kun yrityspalveluseteli on myönnetty.

Päätös

Päätän,​ että JK Goodwill Trade Ky:lle myönnetään 3 000€ yritysseteli. Maksetaan jälkikäteen esitettyä tositetta vastaan. Kustannukset maksetaan menokohdasta 190214490

 

Lisätietoja asiasta antaa Seppo Räisänen,​ puh. 0447100115,​ sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut