§ 1 Tutkimuslupa varhaiskasvatukseen autismikirjon lapsen kommunikaation tukeminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-102

Päätöspäivämäärä

22.1.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Sivistyslautakunnan delegointipäätös 21.2.2018 § 15.

Kuvaus

Asianosainen *********

Oulun yliopistossa erityispedagogiikan maisteriohjelmassa opiskeleva ********* ja varhaiskasvatuksen maisteriohjelmassa opiskeleva ********* hakevat tutkimuslupaa pro gradu- tutkielmaan, Autismikirjon lapsen kommunikaation tukeminen AAC- menetelmien avulla.

Tutkielman aiheena on autismikirjon lapsen kommunikaation tukeminen varhaiskasvatuksessa puhetta tukevien ja korvaavien menetelmien avulla. Tutkimuksen kohderyhmänä on Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuksen erityisopettajat ja tavoitteena on selvittää millaisia kokemuksia ja käsityksiä tutkittavilla on aiheesta.

Tutkimusaineisto kerätään 22.1.-29.2.2024 yksilöllisten teemahaastattelujen avulla etäyhteyksin (esim. Teams). Tutkimuksessa kerätyt henkilötiedot (ikä, sukupuoli, koulutustausta, työkokemus vuosina) anonymisoidaan  ja tunnistetiedot poistetaan analysointivaiheessa. Henkilötiedot hävitetään tutkimuksen jälkeen.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan ********* ja ********* hakemuksen mukaisesti. Tekijät sitoutuvat noudattamaan salassapitovelollisuutta.

Lisätietoja asiasta antaa varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja Mika Tiihonen, p. 0447101720, sähköposti mika.tiihonen@kajaani.fi

Allekirjoitus

Mika Tiihonen, varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatus