§ 1 Hankintaoikaisu Tanssimaton hankinta kaupunginteatterille

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1555

Päätöspäivämäärä

15.1.2024

Päätöksen tekijä

Teatterinjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Hankintamenettely ja hankintapäätös:

Kajaanin kaupunki on pyytänyt 28.11.2023 päivätyllä sähköpostilla tarjouksia tanssimatosta 1,7mm paksuus musta/valkea 130m neljältä toimittajalta. 

Hankintamenettely on rajoitettu. Hankinta on pienhankinta.

Määräaikaan 30.11.2023 mennessä jätettiin kolme (3) tarjousta. Tarjouksensa määräajassa jättivät:

Roudaamo Event Warehause Oy Ltd, Ollonqvistin NäyttämöTekniikka Oy​ ja Viking Pro

Teatterinjohtaja on 18.12.2023 § 2 tekemällään viranhaltijapäätöksellä (KAJDno-2023-1555) valinnut tanssimaton toimittajaksi Viking Pro.

Ollonqvistin NäyttämöTekniikka Oy​ on tehnyt hankintapäätöksestä oikaisuvaatimuksen 28.12.2023 hankintayksikölle.

Hankintaoikaisuvaatimuksen käsittely ja perustelut: 

Oikaisuvaatimuksessaan Ollonqvistin NäyttämöTekniikka Oy vetoaa seuraaviin kohtiin:

1. Tarjousvertailun virhe: ”Kokonaistaloudellisen edullisuuden peruste on tarjouspyynnön mukainen tuote.”. Mitä tämä tarkoittaa? Tuotteen paksuus ei ole oleellinen kriteeri kestävyydelle tai sen tarkoitukseen soveltuvuudelle. Tuotteen materiaali ja koostumus sitä vastoin ovat. Olemme tarkastelleet tarjousvertailua ja havainneet, että voittanut tarjous on yli kolmanneksen (33%) kalliimpi kuin meidän tarjouksemme (8810 vs 6620,5€). Tämä on ristiriidassa hankinta-asiakirjojen kanssa, joissa kokonaistaloudellisesti halvin hinta määritellään voittajaksi.

PerusteluKaupunginteatterilla on useiden vuosikymmenten kokemus kiertuetoiminnasta. Kokemuksen perusteella paksuus on oleellinen tanssimaton käytössä, koska tanssimaton avaaminen ja rullaaminen käyttäytyy kiertuetoiminnassa parhaiten ja tanssimatto ei esimerkiksi veny käytössä. Hinta ei ollut ratkaiseva valintakriteeri vaan tanssimaton paksuus, metrimäärä ja väri olivat tärkeimmät valintakriteerit.

2. Tarjouspyynnön mukainen tuote: Tarjouspyyntönne oli seuraavanlainen ” Olisiko teillä Gerrietsin tanssimattoa musta/valkoisena leveys 2 m, paksuus 1.7mm yhteensä 130m. Pyydämme tarjousta.” Määräaikaa tarjouksen jättämiselle tai päätökselle ei ole annettu. Tarjouspyynnössä on määriteltyä tanssimaton paksuutta Gerrietsillä ei ole. Olemme tarjonneet Gerrietsin valikoimasta parhaan mahdollisen tuotteen täyttäen ¾ esitetyistä kriteeristä. Olemme sähköpostitse sekä puhelimitse tarjoutuneet tarjoamaan 1.7 mm paksun tanssimaton toiselta valmistajalta, jos paksuus on hankinnalle kriittinen kriteeri. Tällöin ette katsoneet tarpeelliseksi saada tarjousta 1.7 mm paksuudella. Hankintapäätöksessä KAJDno-2023-1555 ei kerrota mitkä kriteerit tanssimaton sopimustoimittajaksi valittu täyttää, jos mitään.

Perustelu:Tarjouspyynnöstä on valitettavasti jäänyt pois määräaika. Hankinnalla on kuitenkin ollut kiire, koska määrärahat on pitänyt käyttää vuonna 2023. Hankintapäätös on tehty ennenkuin valittajan uusi tarjous on saavuttanut hankintayksikön.

 

Hankintayksikkö on käsitellyt Ollonqvistin NäyttämöTekniikka Oy​:​​n hankintaoikaisuvaatimuksen ja toteaa, että se on aiheeton. Näin ollen hankintaoikaisuvaatimus ei anna aihetta muuttaa hankintapäätöstä ja alkuperäinen hankintapäätös jää voimaan.

 

Lisätietoja antaa Matti Jääskeläinen, matti.jaaskelainen@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että Ollonqvistin NäyttämöTekniikka Oy​:​​n hankintaoikaisuvaatimus hylätään perusteettomana ja aikaisempi hankintapäätös 18.12.2023 § 2 jää voimaan.

Allekirjoitus

Anni Mikkelsson, teatterinjohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut