§ 1 Suorahankintapäätös, Tiera Turva -palvelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-439

Päätöspäivämäärä

10.1.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki tarvitsee turvallisen sähköpostiratkaisun asiakas- ja sidosryhmäviestintään. Tiera Turvapostipalvelu mahdollistaa viestien turvallisen lähettämisen ja vastaanottamisen luottamuksellisesti. Palvelulla mahdollistetaan salatun sähköpostin lähettäminen kaupungilta muille viranomaisille ja kuntalaisille. Palvelu mahdollistaa myös kuntalaisten aloittaman suojatun viestinnän kaupungin työntekijöille. Palvelua voidaan käyttää Kajaanin kaupungin sähköpostipalvelun kautta. Tiera Turvapostipalvelu on laajalti käytössä viranomaisorganisaatioissa. 

Hankitaan Kajaanin kaupungille Tiera Turva -turvapostipalvelun käyttöönottoon sekä käyttöön tarvittavat palvelut Tiera Oy:ltä 28.3.2023 saadun tarjouksen perusteella. Hankinta sisältää seuraavat palvelut:

-          Käyttöönotto 1069 e
-          Tiera Turva -turvapostipalvelu. Hankintahetken arvio käyttäjämäärästä on 200 käyttäjää, 3,39 e/hlö/kk, yhteensä 8 136 e/vuosi. Palvelu laskutetaan kuukausittain perustuen kokonaiskäyttäjämääriin. Palvelun käyttö voi laajentua max. 300 käyttäjälle, jolloin kustannus on yhteensä 12 204 e/vuosi. 

Hankintamenettely on suorahankinta.

Päätöksen perustelut: 

Hankinta on Kajaanin kaupungin pienhankintaohjeen mukainen hankinta. 

Hankinnassa noudatetaan JIT2015 yleisiä ehtoja soveltuvin osin.

Hankinnasta tehdään kirjallinen hankintasopimus toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva toimittajan kuuden kuukauden ja asiakkaan kolmen kuukauden irtisanomisajalla.  

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

 

Lisätietoja antaa: 

Kari Myöhänen, etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että Tiera Turva palvelu hankitaan Tiera Oy:n tarjouksen mukaisesti. Hankinnan kokonaisarvo laskettuna koko sopimuskaudelle on 33 613 e (alv. 0 %). Käytön mahdollisesti laajentuessa kokonaisarvo koko sopimuskaudelle on 48 816 e (alv. 0 %). 

Allekirjoitus

Tuija Aarnio, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut