§ 1 Arvo-osuustilin avaaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1612

Päätöspäivämäärä

2.1.2024

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 28

Kuvaus

Kuntarahoituksen varsinainen yhtiökokous on pättänyt 28.3.2023 yhtiön osakkeiden liittämisestä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään.  Tästä johtuen osakkeenomistajana Kajaanin kaupungin tulee avata arvo-osuustili, jotta Kajaanin kaupunki täyttää edellytykset arvo-osuusjärjestelmään kuulumisesta.

Arvo-osuustili on arvopapereiden säilyttämiseen tarkoitettu tili. Arvo-osuustilillä säilytetään erilaisia sähköisiä arvopapereita, kuten osakkeita, ETF-rahastoja ja joukkovelkakirjalainoja. Arvo-osuustilille merkitään tiedot tilin arvo-osuuksien omistajasta, arvo-osuuksien lukumäärästä sekä siitä, minkälaisista arvo-osuuksista on kyse. Tilitiedoista ilmenee myös arvo-osuuksien omistajaan kohdistuvat oikeudet ja rajoitukset

Kajaanin kaupungin Ohje varainhankinnan ja sijoitustoiminnan periaatteista (KAJDno-2018-570) todetaan seuraavasti: "talousjohtaja päättää rahavarojen tallettamisesta ja sijoittamisesta valtuuston hyväksymien periaatteiden ja kaupunginhallituksen hyväksymän sijoitussuunnitelman mukaisesti."

Kajaanin kaupungilla on sopimus päivittäisten pankki- ja maksuliikepalveluiden hoitamisesta Kainuun Osuuspankin kanssa. Kajaanin kaupunki avaa arvo-osuustilin Kainuun Osuuspankkiin.

Päätös

Päätän avata Kajaanin kaupungille arvo-osuustilin Kainuun Osuuspankkiin.

Lisätietoja asiasta antaa talousjohtaja Joni Partanen p. 044 4214 300  sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Organisaatiotieto

Talouspalvelut