§ 47 Kajaanin kaupungin tuki pääsopijajärjestöjen paikalliseen edunvalvontatoimintaan vuodelle 2023

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1529

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 28 §

Kuvaus

Kajaanin kaupungin henkilöstöjärjestöt ovat hekeneet toimintamäärärahaa pääsopijajärjestöjen paikalliseen edunvalvontatoimintaan.

Hakemuksen perusteluissa todetaan:

Paikallisen sopimisen määrä on edelleen lisääntynyt ja lisääntyy kuntasektorilla. Kajaanin kaupunki on tukenut pääsopijajärjestöjen toimintaa toimintamäärärahalla, jonka pääsopijajärjestöt ovat käyttäneet käytännön toimintoihinsa.

Määräraha turvaa Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen luottamusmiesluvun edellyttämien luottamusmiestehtävien ja muiden kiireellisten luottamusmiestehtävien hoidon sekä mahdollistaa pääsopijajärjestöjen riittävän keskinäisen yhteistyön luottamusmiestehtävään kuuluvien asioiden hoitamisessa. Yhteistyö on pakollinen edellytys yhteistoiminta-asioiden, työsuojeluasioiden ja muiden tavanomaisiin luottamusmiestehtäviin kuulumattomien asioiden hoitamisessa erityisesti tilanteessa, jossa jatketaan useamman vuoden kestävää koko organisaatiota koskevaa sopeuttamista ja sopeuttamisohjelmaa päivitetään.

Hakemukella haetaan tukea vuodelle 2023 myönnettäväksi 4000 euroa. Tuki jaettaisiin pääsopijajärjestöjen kesken jäsenmääriensä mukaisesti.

Päätös

Päätän myöntää Kajaanin kaupungin henkilöstöjärjestöille hakemuksen mukaisesti toimintamäärärahaa pääsopijajärjestöjen paikalliseen edunvalvontatoimintaan 3500 eur vuodelle 2023.

Lisätietoja asiasta antaa                                      jyrki.komulainen@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jyrki Komulainen

Organisaatiotieto

Henkilöstöpalvelut