§ 18 Kajaanin kaupungin tarvitsemat ajoneuvojen renkaat OPTIO1

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-197

Päätöspäivämäärä

4.9.2023

Päätöksen tekijä

Tekninen johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki pyysi 14.6.2022 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia Kajaanin kaupungin tarvitsemat ajoneuvojen renkaat sopimuskaudelle 2.5.2022 - 30.4.2024. Päätöksessä todettiin, että hankintaa voidaan jatkaa tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella (1+1) optiovuodella. Kunkin optiovuoden käytöstä on sovittu ilmoitettavaksi erikseen.

Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen. Puitejärjestelyn osallistujien suunniteltu enimmäismäärä on kaksi (2).

Hankintamenettely on avoin. Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava.

Päätöksen perusteet

Kokonaistaloudellisen edullisuuden peruste on paras hinta-​ laatusude. Tarjouspyynnössä valittavien puitesopimustoimittajien määräksi on ilmoitettu kaksi (2) toimittajaa. 

Suoritetun vertailun perusteella ja tarjouspyynnössä ilmoitettujen valintaperusteiden mukaisesti Kajaanin kaupungin puitesopimustoimittajiksi on valittu seuraavat toimittajat etusijajärjestyksessä:

1. E.Hartikainen Oy 

2. Suomen Euromaster Oy   

Hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja JYSE 2014 tavarat (päivitysversio 2017).


Hankintaan osallistuneilta saatujen palautteiden perusteella voidaan todeta, että sopimustoimittajien toiminta on ollut sellaista, että hankintasopimuksia voidaan jatkaa yhden (1) vuoden optiolla hankintasopimuksessa määritellyin ehdoin.

 

Yritysvaikutusten arviointi
Puitejärjestelyyn valitut toimittajat harjoittavat toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla on suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllistymiseen.

Valitut toimittajat ovat sitoutuneet osana sopimusta työllistämään sopimuskauden aikana vähintään yhden (1) työttömän vähintään kuudeksi (6) kuukaudeksi kokoaikaiseen,​ työssäoloehdon täyttävään työsuhteeseen (vähintään 18 tuntia/viikko).

Lisätietoja antaa: Antti-​Jussi Help,​ antti-​jussi.help@kajaani.fi

 

Päätös

Päätän, että optiovaraus Kajaanin kaupungin hankinnasta ajoneuvojen renkaat ajalle 2.5.2022 -​ 30.4.2024 koskevan viranhaltijapäätöksen 14.6.2022 § 21 sisältämän ensimmäisen (1.) optiovuosi ajalle 1.5.2024 - 30.4.2025 otetaan käyttöön. Hankinnan arvo laskettuna koko sopimuskaudelle optiot mukaan lukien on 59 000, 00 euroa, alv 0%.

Allekirjoitus

Jussi Heikkinen, tekninen johtaja

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos