Ympäristötekninen lautakunta, kokous 25.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 95 Vanamon päiväkoti asemakaavan muutos ja sitova tonttijako

KAJDno-2023-208

Valmistelija

  • Riitta Korhonen, Kaavasuunnittelija, riitta.i.korhonen@kajaani.fi
  • Ulla-Maija Oikarinen, Asemakaava-arkkitehti, ulla-maija.oikarinen@kajaani.fi

Perustelut

Asemakaavan muutos sekä sitova tonttijako Kajaani kaupunginosa 10 Teppana korttelin 47 tontti 3 sekä virkistys- ja katualuetta. Asemakaavan muuttaminen on vireillä Ylä-Teppanan Vanamon päiväkodin alueella sekä siihen liittyvällä virkistys- ja katualueella Kaplaskujan päätteenä. Alueen omistaa kaupunki.

Tavoite on parantaa päiväkodin liikenteen turvallisuutta ja tarkastella piha-aluetta. Saattoalue ja piha-alueena käytetty puistonosa liitetään päiväkodin korttelialueeseen.

Asemakaavan muutoksen vireille tulosta kuulutettiin sähköisellä kaupungin ilmoitustaululla ja Koti-Kajaani -lehdessä 15.2.2023. Kaavaehdotuksen laati ympäristöteknisen toimialan maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisessa yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa. Kaavan aloitusvaiheessa on laadittu kaupungin suunnitelma hankkeesta.

Kaavaluonnos oli nähtävillä 13.–27.9.2023. Lausunnon antoivat Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä Kajave Oy. Lausunnot eivät aiheuttaneet muutoksia kaavaratkaisuun.

Kaavaluonnokseen ei tehty muutoksia ja kaavaehdotus valmistui 17.10.2023.

Asemakaavan muutoksella yksikerroksisten julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue YL laajenee puisto- ja katualueelle 1083 m2. Korttelin käyttötarkoitus ei muutu. Korttelin rakennusalaa laajennetaan, lisätään varaston rakennusala ja paikoitusalueet. Kaplaskujan päätteen istutettava alueen osa poistuu. Korttelin käyttötarkoitus, kerrosluku I ja tehokkuusluku e=0,30 säilyvät ennallaan. Kaplaskujan kääntöpaikka kaventuu, kun taas päiväkodin saatto- ja jättöalue laajentuu. Laajentuminen mahdollistaa turvallisen jättöliikenteen järjestämisen. Rekipuisto pienenee piha-alueena käytetyltä osaltaan, joka liitetään korttelialueeseen. Tonttiin liitettävän puiston osalla on säilytettävä olevaa kasvillisuutta ja täydennettävä sitä puu- ja pensasistutuksin.  

Asemakaavan muutoksen ja sitovan tonttijaon hyväksyy kaupunginhallitus.

Hankkeen toteuttaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2024. Alueelle voidaan rakentaa ja alueen liikennejärjestelyt voidaan toteuttaa asemakaavan muutoksen tultua voimaan.

Liitteet

Asemakaavaehdotus

Asemakaavaehdotusselostus

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jussi Heikkinen, Tekninen johtaja, jussi.heikkinen@kajaani.fi

Ympäristötekninen lautakunta asettaa julkisesti nähtäville 30 vrk:n ajaksi asemakaavan muutoksen kaupunginosa 10 Teppana korttelin 47 tontti 3 sekä virkistys- ja katualuetta sekä sitovan tonttijaon tontille 3.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §