§ 9 Tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän nimitykset 2023

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-400

Päätöspäivämäärä

3.10.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 19.6.2018 § 139 Kajaanin kaupungille tietoturva- ja tietosuojapolitiikan. Kuntien lakisääteinen velvollisuus on varmistaa tehtäviensä häiriötön hoitaminen kaikissa oloissa. Myös Kajaanin kaupungin on varauduttava tietoturva- ja kyberuhkiin parantamalla toimintojen, tietojärjestelmien ja verkkojen luotettavuutta, jatkuvuutta, laatua, riskienhallintaa ja palautumiskykyä. Toimintaa ohjaavat mm. laki julkisen hallinnon tiedonhallinnasta (906/2019), EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) ja tietosuojalaki (1050/2018), jotka velvoittavat kehittämis- ja toimeenpanotyöhön.

Tietoturva- ja tietosuojapolitiikan käytännön toimenpiteitä suunnittelemaan ja toteuttamaan perustettiin kaupunginjohtajan päätöksellä 17.12.2022 (KAJDno-2022-400) Kajaanin kaupungin tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä. Työryhmä koostuu tietoturvan ja tietosuojan asiantuntijoista.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Kajaanin kaupungin hallinnollisesta tietoturvasta vastaava tietoturvapäällikkö Tuulia Miettinen. Lisäksi jäseninä toimivat ICT-palvelupäällikkö Antti Mikkonen sekä riskienhallintakoordinaattori Teemu Korhonen.

 

Henkilöstövaihdosten vuoksi tulee tietoturva- ja tietosuojatyöryhmään nimetä uusia asiantuntijoita. Tietoturvapäällikkö esittää nimettäväksi seuraavat henkilöt:

·         tietohallintojohtaja Kari Myöhänen

·         asianhallintapäällikkö Anne Korhonen

·         viestintäsuunnittelija Jarkko Piirainen

·         kiinteistöpäällikkö Markku Vesterinen

 

Tietosuoja- ja tietoturvatyöryhmä kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa sekä aina tarvittaessa. Työryhmä kutsuu tarvittaessa toimialoilta asiantuntijoita ja toiminnasta vastaavia henkilöitä työryhmään, kun käsitellään toimialoja koskevia kysymyksiä.

Päätös

Päätän nimetä tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän uusiksi jäseniksi seuraavat asiantuntijat:

·         tietohallintojohtaja Kari Myöhänen

·         asianhallintapäällikkö Anne Korhonen

·         viestintäsuunnittelija Jarkko Piirainen

·         kiinteistöpäällikkö Markku Vesterinen

 

Lisätietoja asiasta antaa tietoturvapäällikkö Tuulia Miettinen, tuulia.miettinen@kajaani.fi

Allekirjoitus

kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut