§ 8 Kajaanin kaupungin edustajan nimeäminen TEM:n asettamaan kaupunkipolitiikan työryhmään

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-996

Päätöspäivämäärä

25.9.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt 24.8.2023 (VN/24069/2023 ja TEM/075:00/2023) Kajaanin kaupungille kutsun nimetä edustajansa kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään.

Yhteistyöryhmän tehtävänä on kaupunkipolitiikan edistäminen, ministeriöiden kaupunkipoliittisten toimenpiteiden koordinoiminen sekä kaupunkien ja valtion välisen kumppanuuden ja yhteistyömuotojen kehittäminen. Lisäksi kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmä määrittelee hallituskauden kaupunkipolitiikan tavoitteet ja prioriteetit sekä luo yhteistä tilannekuvaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö kutsuu kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän jäseniksi seuraavista ministeriöistä osastopäällikön tai muun johtoryhmän jäsenen, jonka tehtäväkenttään kaupunkipolitiikka oleellisesti liittyy: ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, sisäministeriö ja valtiovarainministeriö.

Neuvottelukuntaan kutsutaan lisäksi seuraavien kaupunkien edustajat: Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo, Kotka, Kokkola ja Kajaani sekä seutukaupunkien edustaja. Lisäksi jäseneksi kutsutaan Suomen Kuntaliiton edustaja.

Asiantuntijajäseniksi kutsutaan maakuntien liittojen edustajana maakuntajohtajien puheenjohtaja sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten edustajaksi ELY-keskusten ylijohtajien puheenjohtaja.

Lisäksi TEM pyytää em. tahoja esittämään varajäsenen, joka neuvottelukunnan strategisen tehtäväkuvan vuoksi on omassa organisaatiossaan keskeisessä asemassa kaupunkipolitiikkaan liittyvissä kokonaisuuksissa.

Sihteeristöön TEM ei ole kutsunut Kajaania nimeämään edustajaa.

Päätös

Kajaanin kaupunki nimeää kaupunkipoliitikan yhteistyöryhmään edustajakseen kehitysjohtaja Risto Hämäläisen ja varajäseneksi kaupunginjohtaja Jari Tolosen.

 

Lisätietoja asiasta antaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jari Tolonen, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut