Elinkeinojaosto, kokous 9.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Kajaanin elinvoimaohjelman kulttuurin kehittämistoimenpiteet

KAJDno-2018-757

Valmistelija

  • Risto Hämäläinen, Kehitysjohtaja, risto.i.hamalainen@kajaani.fi

Perustelut

Kaupunkistrategiassa kulttuuri on nostettu esille osana kaupungin elinvoimaa tavoitelauseella "Laaja kulttuuritarjonta, monipuoliset harrastukset ja erilaiset asumisen mahdollisuudet lisäävät Kajaanin lumovoimaa." Elinvoimaohjelmassa tavoitetta on tarkennettu: "Kulttuurista elinvoimaa – vapaan kentän uusien mahdollisuuksien kartoittaminen ja tukeminen, kansainvälisen kulttuurituotannon osaamisen vahvistaminen ja Oulu2026 kulttuuripääkaupunkistatuksen hyödyntäminen." 

Tavoitteita on viety eteenpäin kevään ja syksyn aikana Kulttuuri Kajaani prosessin työpajoissa kulttuurikentän toimijoiden ja myös yritysten kanssa. Kajaanin kulttuuriohjelmassa 2023 - 2026 tavoitteeksi on asetettu: "Kajaanin kulttuurin lumovoimaa vahvistetaan yhdistämällä alueen historiaa, perinteitä ja vahvuuksia sekä uusia monikulttuurisuuden, kansainvälisyyden ja osaamisen mahdollisuuksia ja antamalla tilaa uusille ja rohkeille avauksille."

Sivistysjohtaja Mari Lyyra, Kulttuuriosuuskunta G-voiman tuottaja Veikko Leinonen ja kehitysjohtaja Risto Hämäläinen esittelevät talousarvioon 2024 ehdotettavia toimenpiteitä, miten kulttuurilla voidaan vahvistaa Kajaanin elinvoimaa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Merkitsee tiedoksi ja ohjeistaa talousarvion 2024 jatkovalmistelua elinvoimaohjelmaan liittyvien kehittämistoimenpiteiden osalta. 

Päätös

Hyväksyi. Talousarviovalmisteluohjeena jaosto antoi ohjeen sisällyttää Taidekampuksen käynnistämisen talousarvioon 2024 ja hankkeen toimintasuunnitelman laatimisen.

Vierasosallistujat Mari Lyyra, Veikko Leinonen ja Miia Kauppinen olivat läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana klo 12.00 - 12.55.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §