§ 12 KLL tutkimuslupa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-175

Päätöspäivämäärä

12.10.2023

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toimintasääntö (Johtokunta 22.2.2023 § 4)

Kuvaus

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr pyytää lupaa Lukiolaisbarometri 2024 ‐nimisen tutkimushankkeen tiedonkeruun toteuttamiseen Kajaanin lukiossa. Lukiolaisbarometri on suomalaisissa oppilaitoksissa toisen asteen yleissivistäviä opintoja suorittaville suunnattu toistuva tutkimus. Tiedonkeruu toteutetaan kolmannen kerran vuodenvaihteessa 2023-2024. Tietoa on kerätty myös vuosina 2022 ja 2019.

Lukiolaisbarometrin avulla kerätään lukiolaisten kokemuksia ja mielipiteitä opinnoista ja arjesta. Tietoja käytetään tutkimukseen, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä päätöksenteon tukena. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutetaan nimettömästi sähköisellä lomakekyselyllä joulukuun 2023 ja tammikuun 2024 aikana.

Tutkimuksen toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus yhdessä Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) kanssa. Hankkeen vastaavana tutkijana toimii Tina Lauronen. Tutkimusta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). 

Päätös

Myönnän Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr:lle pyytämänsä tutkimusluvan Lukiolaisbarometri 2024 tiedonkeruuta varten. Tutustumme mielellämme tutkimustuloksiin.

Lisätietoja asiasta antaa Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anni Miettunen, p. 040 670 9640, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi 

Allekirjoitus

Anni Miettunen, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos