§ 1 Suorahankintapäätös Taidekirjan valmistaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1086

Päätöspäivämäärä

14.9.2023

Päätöksen tekijä

Taidemuseonjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely

Kajaanin taidemuseo julkaisee vuonna 2024 taidekirjan Niilo Hyttisestä. Julkaisu liittyy taidemuseon näyttelyyn 12.9.–24.11.2024, joten sen toimitustyö on aloitettu jo kesällä 2023. Taidemuseo on pyytänyt tarjouksen Kustannusosakeyhtiö Parvs:lta, joka on jättänyt kirjallisen tarjouksen 10.7.2023. Hankinta on kansallisen kynnyksen alittava pienhankinta, ja hankintamenettelynä on suorahankinta, jonka kokonaishinta on 13 820 € (alv 0 %) ja tarjottu hinta käsittää 500 kpl kirjoja.

Hankinnan perustelut

Kustannusosakeyhtiö Parvs on ainoa taide- ja arkkitehtuurikirjoihin erikoistunut suomalainen kustantamo, joka tekee tilaustöitä taidemuseoille ja jonka palveluihin kuuluu erityisasiantuntemus taidehistoriasta. Kustantamo huolehtii kaikista kirjan tuottamiseen liittyvistä osa-alueista: tekstien editoinnista, graafisesta suunnittelusta ja taitosta, valokuvien reproduktiosta, laadukkaasta painotyöstä, markkinoinnista ja tiedottamisesta, myynnistä ja jakelusta sekä kirjojen esittelystä kotimaisilla ja ulkomaisilla kirjamessuilla. Kajaanin kaupungilla ei ole hankintasopimusta taidekirjojen kustantamisesta, joten päätöksen perusteluna on Kustannusosakeyhtiö Parvs:n asiantuntemus, näyttö ja ammattitaito taidekirjojen kustantajana sekä laaja kokemus työskentelystä taidemuseoiden kanssa. Taidekirjoihin erikoistuneen kustantajan asiantuntijapalvelun käyttö kirjan tuottamisessa säästää aikaa ja kustannuksia ja tuottaa parhaan lopputuloksen, kun laadulla on taidemuseon julkaisuissa erityisen suuri merkitys.

Hankinnasta tehdään kirjalliset hankintasopimukset valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista, kun työ on valmis.

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllistymiseen.

Lisätietoja antaa Pirjo Immonen, pirjo.immonen@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että taidekirjan valmistaminen Niilo Hyttisestä tilataan Kustannusosakeyhtiö Parvs:lta tarjouksensa 10.7.2023 mukaisella hinnalla 13 820 € (alv 0 %). Hankinta pitää sisällään 500 kpl kirjoja.

 

 

Allekirjoitus

Pirjo Immonen, taidemuseon johtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut