§ 10 KLL tutkimuslupa*****************

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-175

Päätöspäivämäärä

29.8.2023

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toimintasääntö (Johtokunta 22.2.2023 § 4)

Kuvaus

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan projektitutkija ***************** pyytää tutkimuslupaa Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen, Kajaanin lukion lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa -tutkimukseen.  

Aineistonkeräys toteutetaan lukuvuoden 2023–2024 aikana. Tutkimuksessa kootaan tietoa suomalaisten lasten ja nuorten liikkumisesta, liikunta- ja terveyskäyttäytymisestä, paikallaanolosta ja unesta sekä liikuntaan liittyvistä asenteista, arvoista ja kokemuksista. Tutkimuksen avulla saadaan arvokasta kansallista tietoa lasten ja nuorten liikunta- ja terveyskäyttäytymisestä ja sen muutoksista. LIITU-tutkimusta on toteutettu aiemmin vuosina 2014, 2016, 2018, 2020 ja 2022. Jatkossa aineiston keruu tapahtuu neljän vuoden välein. 

Tutkimuksen toteuttaa Terveyden edistämisen tutkimuskeskus, liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto. Liikemittarimittauksista vastaa UKK-instituutti. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä muiden liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijoiden, Huippu-urheilun instituutin (KIHU), Jyväskylän ammattikorkeakoulun/Likes, Turun yliopiston, Folkhälsanin ja valtion liikuntaneuvoston kanssa.

Päätös

Myönnän projektitutkija Riikka Hämylälle pyytämänsä tutkimusluvan. Perehdymme mielellämme tutkimuksen tuloksiin.

Lisätietoja asiasta antaa Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anni Miettunen, p. 040 670 9640, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi

Allekirjoitus

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anni Miettunen

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos