§ 4 Ohjausryhmän jäsenen nimeäminen Yhdenvertainen Oulu2026 -hankkeeseen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-974

Päätöspäivämäärä

29.6.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Oulun kulttuurisäätiö on aloittanut Yhdenvertainen Oulu2026 -hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia käyttää kuntien kulttuuripalveluja sekä osallistua Oulu Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeeseen. Yhdenvertainen Oulu2026 -hanke kutsuu Kajaanin kaupunkia nimeämään edustajansa hankkeen ohjausryhmään.

Ohjausryhmän tehtävänä on ohjata ja seurata  hankesuunnitelman noudattamista ja touteuttamista, toteuttamisen etenemistä sekä hankkeen rahoituksen ja kustannusten toteutumista. Ohjausryhmä ei vastaa hankkeen toteuttamisesta. Ohjausryhmä kokoontuu 2 - 4 kertaa vuodessa. Ohjausryhmän kokouksista ei makseta kokouspalkkioita.

Hankkeessa kehitetään kuntien ja kolmannen sektorin kyvykkyyttä yhdenvertaisten kulttuuripalvelujen tuottamisessa, parannetaan kulttuuripalvelujen saavutettavuutta, kartoitetaan erilaisten ihmisten osallistumisen esteitä sekä kehitetään asukaslähtöisiä osallistavia metodeja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla.

Hankkeella tavoitellaan kuntien parempaa kykyä kohdata eritaustaisia ihmisiä ja kehittää omia palvelujaan paremmin saavutettaviksi. Hanke lisää toimijoiden osaamista ja ymmärrystä yhdenvertaisuuden edistamisestä. Hankkeen tuloksena Oulu2026-toiminnassa on huomioitu moninaisuus paremmin ja heikommassa asemassa olevilla ja eri vähemmistöillä on paremmat mahdollisuudet osallistua Oulu2026-kultuuriohjelmaan.

Hankkeen rahoituslähde on ESR+ ja toteutusaika on 1.4.2023 - 31.3.2025. Hankkeen toteutusalue on Oulu2026-alueen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnat.

Päätös

Kajaanin kaupunki nimeää Yhdenvertainen Oulu2026 -hankkeen ohjausryhmään edustajakseen sivistysjohtaja Mari Lyyran.

 

Lisätietoja asiasta antaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut