§ 15 Osallistuvan budjetoinnin digitaalinen alusta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-263

Päätöspäivämäärä

21.6.2023

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki on ottanut käyttöön osallistuvan budjetoinnin yhdeksi asukasosallisuutta lisääväksi menetelmäksi. Osallistuva budjetointi toteutettiin ensimmäisen kerran PORE Porukalla parempaan -hankkeessa v. 2021–2022 ja toisen kerran v. 2023 kaupungin omana toimintana. Osallistuvan budjetoinnin prosessia sujuvoittamaan hankitaan digitaalinen alusta. Digitaalinen alusta on käytössä useassa kunnassa, jotka toteuttavat osallistuvaa budjetointia.

 

Päätöksenteon perustelut:

Kajaanin kaupungilla on voimassa oleva sopimus Howspace Oy:n kanssa Howspace-yhteiskehittämisalustan käytöstä. Nyt alustalla on mahdollista hyödyntää lisäosana myös osallistuvan budjetoinnin työtilaa. Kajaanin kaupunki ottaa osallistuvan budjetoinnin työtilan pilottikäyttöön seuraavan vuoden 2024 Kajaanin osallistuvan budjetoinnin ajaksi. Vuoden 2024 osallistuva budjetointi toteutetaan syksystä 2023 alkaen. Alustaa käytetään osallistuvan budjetoinnin ideoinnissa, kehittämisessä ja äänestämisessä. Alustan kustannus pilottijalle on 3 000 e (+ alv). Tämä sisältää työtilan 2 000 käyttäjälle sekä tuen työtilan käyttöön.

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen.

 

Lisätietoja antaa hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

 

Päätös

Päätän, että osallistuvan budjetoinnin digitaalinen alusta hankitaan lisäosana käytössä olevaan Howspace-yhteiskehittäimisalustaan. Hankinnan kokonaisarvo on 3 000 euroa (alv 0%) pilottiajalle 1.10.2023.- 31.3.2024.

 

Allekirjoitus

hallintojohtaja Tuija Aarnio

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut