§ 1 Kajaanin kaupungin kongressi- ja kulttuurikeskuksen, teatterin ja henkilöstöravintolan kahvila- ja ravintolapalvelut 1.8.2023 alkaen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-1824

Päätöspäivämäärä

2.6.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

JulkHankL 125 §

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki pyysi 17.4.2023 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia Kajaanin kaupungin kongressi- ja kulttuurikeskuksen, teatterin ja henkilöstöravintolan kahvila- ja ravintolapalvelut 1.8.2023 alkaen. 

Hankintaan liittyy puitejärjestely, jonka ehdot on vahvistettu.

Hankinta on jaettu kolmeen osaan:

1. Kaupungintalon kahvila- ja lounaspalvelut

2. Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän väliaika- ja tapahtumatarjoilut

3. Kaupunginteatterin väliaikatarjoilut (kaupunginteatterin peruskorjaus valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä ja teatteriravintolan toiminta käynnistyy uusissa tiloissa alkuvuodesta 2024)

Hankintamenettely on avoin. Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä

Määräaikaan 19.5.2023 klo 12.00 mennessä jätettiin yksi (1) tarjous osaan 2. Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän väliaika- ja tapahtumatarjoilut. Kahteen muuhun osaan ei jätetty tarjouksia.

Tarjouksensa määräajassa jätti osaan 2. Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän väliaika- ja tapahtumatarjoilut:

Oy Rova-Rest Ab

Tarjoukset avattiin 19.5.2023. Avauspöytäkirja liitteenä 1. 

Tarjousta arvioitiin kolmessa vaiheessa: tarjoajan kelpoisuuden arviointi, tarjouspyynnön mukaisuuden arvointi ja tarjouksen hinta-laatuvertailu. Vertailutaulukko liitteenä 2.

Tarjous on laadittu pyydetyllä tavalla ja tarjouksen liitteenä on vaaditut todistukset. 

 

Päätöksen perustelut: 

Kokonaistaloudellisen edullisuuden peruste on paras hinta-laatusuhde. Tarjouspyynnössä on ilmoitettu, että jokaiselle osalle valitaan yksi sopimustoimittaja. 

Suoritetun vertailun perusteella ja tarjouspyynnössä ilmoitettujen valintaperusteiden mukaisesti osalle 2. Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän väliaika- ja tapahtumatarjoilut sopimustoimittajaksi on valittu seuraava toimittaja:

Oy Rova-Rest Ab

Hankinnan osiin 1. Kaupungintalon kahvila- ja lounaspalvelut ja 3. Kaupunginteatterin väliaikatarjoilut ei saatu yhtään tarjousta. Näin kahden osan osalta hankinta keskeytetään JulkHankL 125 § mukaisesti ja Kajaanin kaupunki järjestää kyseiset palvelut muulla tavoin.

Hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot JYSE 2014, palvelut (päivitysversio 2022).

Hankinnasta tehdään kirjallinen käyttöoikeussopimus valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman. 

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja harjoittaa toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla on suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

 

Lisätietoja antaa: Tuija Vuorinen, tuija.vuorinen@kajaani.fi

Päätös

Kajaanin kaupungin kongressi- ja kulttuurikeskuksen sopimustoimittajaksi valitaan sopimuskaudelle alkaen 1.8.2023  - 31.7.2025 seuraava toimija: Oy Rova-Rest Ab. Hankinnan arvo on laskettuna on n. 100 000 € alv 0 %/vuosi. Hankinnan osiin 1. Kaupungintalon kahvila- ja lounaspalvelut ja 3. Kaupunginteatterin väliaikatarjoilut ei saatu yhtään tarjousta. Näin kahden osan osalta hankinta keskeytetään JulkHankL 125 § mukaisesti ja Kajaanin kaupunki järjestää kyseiset palvelut muulla tavoin.

Allekirjoitus

Mari Lyyra, sivistysjohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut