Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 17.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Tapahtuma-avustus Kainuun musiikkijuhlat/ Nordic Live Productions Oy

KAJDno-2022-1361

Valmistelija

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi
  • Milja Korhonen, Markkinointipäällikkö, milja.korhonen@kajaani.fi

Perustelut

Nordic Live Productions järjestää Kainuun Musiikkijuhlat -festaritapahtuman 9. - 10.6.2023. Tapahtumanjärjestäjä järjestää tapahtuman nyt toista kertaa. Suunnitelmana on, että jatkossakin tapahtuma järjestetään vuosittain. Festivaalin ohjelmistossa on luvassa kotimaisia ja ulkomaalaisia tähtiesiintyjiä. Tavoitteena on rakentaa Kainuun Musiikkijuhlat -tapahtumasta Kainuun maakunnan suurin festivaalitapahtuma. Vahvan esiintyjäkattauksen lisäksi tapahtumassa on korkeatasoiset juoma- ja ruokapalvelut. Viime vuonna tapahtuma oli loppuunmyyty ja sinne osallistui 10 000 kävijää kahden päivän aikana. Vuonna 2023 tapahtuman arvioitu osallistujamäärä on kahden päivän aikana noin 12 000 kävijää oheistapahtumineen. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.  Tapahtuman kokonaiskustannukset ovat yhteensä 655 600 euroa. Järjestäjä hakee tapahtuma-avustusta 8.000 euroa sekä sen lisäksi tapahtuma-avustusta tilavuokriin 17 147,50 euroa (yhteensä 25 147,50 euroa).

Tapahtuma tukee kaupunkistrategian toteuttamista sekä lisää myönteistä kuvaa Kajaanista vilkkaana monipuolisten tapahtumien paikkakuntana. Tapahtuma oli viime vuonna loppuunmyyty. Tapahtuma näkynyt koko kevään mediassa ja se tuo esille Kajaania tapahtumapaikkakuntana. Arvioinnin tukena on käytetty tapahtuma-avustusten arviointiperusteita. Arviointiperusteet löytyvät verkkosivuilta: www.kajaani.fi/tapahtuma-avustukset.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto myöntää tapahtuma-avustusta 8.000 euroa Nordic Live Productions Oy:lle 9. - 10.6.2023 Kainuun Musiikkijuhlien järjestämiseen. Tapahtuma-avustus maksetaan sisäisellä laskulla osallisuus- ja hyvinvointijaoston kulttuuritapahtumien tapahtuma-avustuksiin varatuista varoista.

  • Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen täyttämällä raportointilomake. Raportointilomake löytyy verkkosivuilta: www.kajaani.fi/tapahtuma-avustukset 
  • Tapahtuman tulee käyttää Kajaanin kaupungin logoa (teksti ja vaakuna) kaikissa tapahtumailmoituksissaan (some ja printti) tai mainintaa että Kajaanin kaupunki tukee tapahtumaa. Logon saa tapahtumatuottaja Satu Pyykköseltä. Sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi
  • Tapahtuma tulee ilmoittaa maksuttomalle tapahtumien Kainuu -tapahtumasivustolle (www.tapahtumienkainuu.fi)
     

Lisätietoja asiasta antaa markkinointipäällikkö Milja Korhonen sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätös

Hyväksyi.

Tiedoksi

Nordic Live Productions Oy, Satu Pyykkönen, Ulla Pikkarainen, Virpi Anttonen, Milja Korhonen, Aleksi Nyström, Minna Saastamoinen

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupunginhallitus

Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani

Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani

Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi

Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)

Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00; perjantaisin ja juhlapyhien aattoina klo 8.00-15.00.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.