§ 14 14. Divisioonan perinneyhdistys ry:n nuoriso- ja perinnepäivien tukeminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-519

Päätöspäivämäärä

14.4.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

14. Divisioonan perinneyhdistys ry on vuonna 2004 perustettu rekisteröity yhdistys. Yhdistyksellä on paikallisosaston Kajaanissa, Sotkamossa, Kuhmossa, Lieksassa, Ilomantsissa ja Ylä-Savossa. Perinneyhdistys vaalii 14. Divisioonan (Rukajärven suunnan) veteraaniperinteitä ja maanpuolustushenkeä yhteistyössä eri veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen sekä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen kanssa. Yhdistyksen perinnetyön tärkeimpänä kohderyhmänä on nuoriso. Toiminnallaan yhdistys pyrkii kehittämään nuorison lähihistorian tuntemusta ja maanpuolustustahtoa.

Perinneyhdistyksen puheenjohtajan on prikaatikenraali Manu Tuominen ja Kajaanin paikallisosaston puheenjohtajana Heikki Visti.

Perinneyhdistyksen tärkein vuosittainen tapahtuma Nuoriso- ja perinnepäivät toteutetaan Kajaanissa. 1. - 2.9.2023: perjantaina 1.9 Juhlallinen lipunnosto Lehtikankaan koululla (koulun oppilaat nostavat) ja kalustonäyttely (Kainuun prikaati, Kainuun rajavartiosto, Kainuun pelastuslaitos ja Poliisi) sekä lauantaina 2.9 Ekumeeninen hartaus, Juhlalounas ja Pääjuhla Kainuun prikaatilla.

Lauantain tapahtumiin odotetaan n. 200 - 250 osallistujaa.

Yhdistykselle muodostuu kuluja lauantain tapahtumista mm. seuraavista: juhlalounas 1960  - 2450 e), juhlakahvitus 500 - 625 e, kirjoituskilpailujen (Kajaanin lukio ja Kainuun jääkäripataljoona) stipendit yht. 440 e. Muita kulueriä ovat muun muassa nuorten esiintyjien ja yhteistyökumppanien palkitseminen sekä koulujen oppilaiden kuljetus pääjuhlaan, yht. n. 300 e.

Yhdistys vetoaa rajallisiin taloudellisiin resursseihinsa ja esittää kohteliaimmin, että Kajaanin kaupunki tukisi sopivaksi katsomallaan summalla yhdistystä kunniakkaan veteraaniperinteen välittämisessä nuoremmalle sukupolvelle.

Päätös

Kajaanin kaupunki tukee 14. Divisioonan perinneyhdistys ry:n nuoriso- ja perinnepäivien järjestelyjä 3000 eurolla. Summa maksetaan maksumääräyksellä kaupunginhallituksen menokohdalta 29110004 pääkirjatililtä 474011 Muut avustukset yhteisöille.

 

Lisätietoja asiasta antaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut