§ 1 Kajaanin kaupungin Vuolijoen rantaosayleiskaava ja selvitykset

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-220

Päätöspäivämäärä

20.4.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki/ympäristötekninen toimiala pyysi 23.2.2023 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia Kajaanin kaupungin Vuolijoen rantaosayleiskaava ja selvitykset sopimuskaudelle 15.4.2023 - 31.12.2026. Sopimuskausi muutetaan alkamaan 15.5.2023.

Hankintamenettely on avoin ja hankinta on jaettu kahteen osaan: 1. Vuolijoen rantaosayleiskaava ja luonto- ja kulttuuriympäristöselvitykset 2. Arkeologinen selvitys. Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä.

Määräaikaan 24.3.2023 klo 12.00 mennessä jätettiin viisi (5) tarjousta. Tarjouksensa määräajassa jättivät:

FCG Finnish Consulting Group Oy, Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen ja Luoto Oy, Maanala Oy, Mikroliitti Oy ja Museovirasto.

Tarjoukset avattiin 27.3.2023. Avauspöytäkirja liitteenä 1. 

Tarjouspyynnön osaan 1. Vuolijoen rantaosayleiskaava ja luonto- ja kulttuuriympäristöselvitykset saatiin yksi tarjous FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä, joka hylätään tarjouspyynnön vastaisena.

Tarjouspyynnön osaan 2. Arkeologinen selvitys saatiin neljä (4) tarjousta.

Tarjouksia arvioitiin kolmessa vaiheessa: tarjoajien kelpoisuuden arviointi, tarjouspyynnön mukaisuuden arvointi ja tarjousten hinta-laatuvertailu. Vertailutaulukko liitteenä 2.

Kaikki tarjouspyynnön osaan 2 tarjouksen jättäneet ovat laatineet tarjouksensa pyydetyllä tavalla ja tarjousten liitteenä on vaaditut todistukset. 

 

Päätöksen perustelut: 

Kokonaistaloudellisen edullisuuden peruste on paras hinta-laatusuhde Tarjouspyynnön osa 1. Vuolijoen rantaosayleiskaava ja luonto- ja kulttuuriympäristöselvitykset hankinta keskeytetään, koska FCG Finnish Consulting Group Oy:n tarjous on tarjouspyynnön vastainen ja näin ollen se hylätään. Tarjouspyynnössä pyydettiin kokonaishintaa, jonka tuli pitää sisällään rantaosayleiskaava ja luonto- ja kulttuuriympäristöselvitykset.Tarjoajan kokonaishinta piti sisällään ainoastaan rantaosayleiskaavaselvityksen.

Suoritetun vertailun perusteella ja tarjouspyynnössä ilmoitettujen valintaperusteiden mukaisesti Kajaanin kaupungin/ympäristöteknisen toimialan sopimustoimittajaksi on valittu seuraava toimittaja osalle 2. Arkeologinen selvitys

Mikroliitti Oy

Hankinnassa noudatetaan konsulttitoiminnan yleiset sopimusehdot KSE 2013.

Hankinnasta tehdään kirjallinen hankintasopimus valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä. 

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

 

Lisätietoja antaa Enja Valkonen, enja.valkonen@kajaani.fi

Päätös

Kajaanin kaupungin Vuolijoen rantaosayleiskaava ja selvitykset hankinnan osa 1.Vuolijoen rantaosayleiskaava ja luonto- ja kulttuuriympäristöselvitykset  keskeytetään, koska saatiin vain yksi tarjous ja tarjous oli tarjouspyynnön vastainen. Hankinnasta käynnistetään uusi kilpailutus kevään 2023 aikana. Hankinnan osalle 2. Arkeologinen selvitys valitaan sopimuskaudelle 15.5.2023 - 31.12.2026 seuraava toimittaja: Mikroliitti Oy. Hankinnan kokonaisarvon koko sopimuskaudelle on noin 10 000 € alv 0 %.

 

Allekirjoitus

Jari Kauppinen, suunnittelupäällikkö

Organisaatiotieto

Talouspalvelut