§ 1 Kajaanin kaupungin kassavarojen hallinta ja sijoittaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-21

Päätöspäivämäärä

4.1.2023

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 28

Kuvaus

Kajaanin kaupungin kassavaroja on sijoitettu talousjohtajan viranhaltijapäätöksellä (§11 19.12.2019) OP Varainhoito Oy:n tarjoamaan lyhyen koron rahastoon. Rahastoon sijoitettiin 35 milj. euroa ja markkina-arvo 3.1.2023 päivän tilanteessa oli 34,54 milj.euroa. Sijoituksen arvo oli laskenut 1,27 %. Lyhyen koron rahastosijoituksen tavoitteena oli välttää negatiivisen talletuskoron vaikutus kyseisiin kassavaroihin. Kajaanin kaupungin rahoitustarpeista ja korkomarkkinoiden kehityksestä johtuen lyhyen koron rahasto on perusteltua purkaa.

Kajaanin kaupungin varainhankinnan ja sijoitustoiminnan periaatteiden mukaan kassavarojen hallinnan lähtökohtana on maksuvalmiuden pitäminen hyvänä ja maksuliikennevarojen pitäminen riittävän suuruisena niin, että kaupunki kykenee suoriutumaan lyhytaikaisista velvoitteistaan, joita ovat muun muassa kassasta tehtävät maksut ja lainojen lyhennykset. Maksuliikennevarojen sijoitukset ovat lyhytaikaisia, alle vuoden mittaisia, sijoituksia. Maksuliikennevaroja ovat rahalaitosten käyttötileillä olevat varat sekä käteisvarat.

Kaupunginhallitus käsitteli 29.11.2022 § 250 korkosuojauksia ja päätti hillitä lainakannan kasvua kassavarojen käytöllä. Kassavaroja käytetään arviolta noin 21,5 miljoonaa euroa talousarviolainojen nostamisen sijasta vuonna 2023. Loppuosa kassavaroista sijoitetaan varainhankinnan ja sijoitustoiminnan periaatteiden mukaisesti.

 

Päätös

Päätän purkaa ja lunastaa Kajaanin kaupungin lyhyen koron rahastosijiotuksen OP-Euro II A. Lunastus pilkotaan muutamalle päivälle OP Varainhoito Oy:n suosituksen mukaisesti.

Lisätietoja asiasta antaa vs. talousjohtaja Joni Partanen p. 044 4214 300  sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Organisaatiotieto

Talouspalvelut