Sivistyslautakunta, kokous 29.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Kajaanin kaupungin kulttuuriohjelma 2023–2026

KAJDno-2023-82

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Antti Mäkinen, Museonjohtaja, antti.makinen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin kulttuuriyksiköillä on ollut käytössään toimintaa ohjaava kulttuuriohjelma jo useita vuosia. Edellinen kulttuuriohjelma koski vuosia 2019–2022 ja se tuki osaltaan vastaavien vuosien kaupunkistrategiaa. Kun kaupunki uudisti oman strategiansa vuosille 2023–2026, kulttuurin johtoryhmä laati viime syksyn aikana vastaaville vuosille uuden kulttuuriohjelman.

Kulttuuriohjelman avulla edistetään kaupungin kulttuuripalvelujen laadukasta toimintaa, saavutettavuutta ja käyttöä. Kajaanin kaupungin kulttuuriohjelma 2023–2026 jatkaa edellisen kauden hyväksi havaittua muotoa, johon kuuluu yleinen ohjelmateksti ja liitteenä yksikkökohtainen toimenpideluettelo. Tekstiosuus jakaantuu johdantoon sekä kolmeen pääteemaan: Kulttuurin ja taiteen itseisarvo, Kajaanin lumovoima sekä Hyvinvointi, yhteisöllisyys ja osallisuus.

Päätösehdotus

Esittelijä

Mari Lyyra, Sivistysjohtaja, mari.lyyra@kajaani.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteenä olevan Kajaanin kaupungin kulttuuriohjelman 2023–2026 ja lähettää ohjelman edelleen kaupunginhallitukselle tiedoksi.

Päätös

Keskustelun aikana Minna Partanen esitti Tuukka Karjalaisen kannattamana, että kulttuuriohjelma palautetaan uudelleenvalmisteluun. Anne Kemppainen esitti, että kultuuriohjelma hyväksytään esityksen mukaisesti. Puheenjohtaja totesi, että on suoritettava äänestys. Äänestys suoritettiin kättennosto-äänestyksenä.

Sivistysjohtajan esitys oli JAA. Minna Partasen esitys oli EI. JAA-ääniä antoi 3 jäsentä: Anne Kemppainen, Noora Kyllönen ja Eveliina Kinnunen. EI-ääniä antoi 5 jäsentä: Minna Partanen, Tuukka Karjalainen, Risto Oikari, Pauli Pyykkönen ja Jaakko Perhovaara.

Puheenjohtaja totesi EI-äänten voittaneen. Lautakunta päätti palauttaa kulttuuriohjelman uudelleenvalmisteluun.

Valmistelija

  • Mari Lyyra, Sivistysjohtaja, mari.lyyra@kajaani.fi
  • Antti Mäkinen, Museonjohtaja, antti.makinen@kajaani.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Kulttuuriohjelmaan on jatkovalmistelussa lisätty sivistyslautakunnalta saadun evästyksen mukaisesti mittareita, joiden avulla pystytään arvioimaan tavoitteiden toteutumista. 

Päivitetty kulttuuriohjelma 2023 - 2026 on päätöksen liitteenä

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mari Lyyra, Sivistysjohtaja, mari.lyyra@kajaani.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy kulttuuriohjelman 2023-2026 ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. 

Päätös

Keskustelun aikana jäsen Tuukka Karjalainen esitti, että lisätään kohtaan Menestyvä kaupunki: kaupunginteatteri pyrkii toiminnallaan taloudellisen tuottavuuden kasvattamiseen ja kannattavuuteen. Jäsen Eija Hakkarainen kannatti esitystä.

Sivistysjohtajan esitys on JAA. Karjalaisen esitys on EI.

Puheenjohtaja esitti äänestystavaksi kättennostoäänestyksen.

JAA-äänen antoivat Risto Oikari, Karoliina Kuvaja, Eveliina Kinnunen, Pauli Pyykkönen, Jaakko Perhovaara, Hannu Suutari ja Helena Ohtonen.

EI-äänen antoivat Tuukka Karjalainen ja Eija Hakkarainen.

Todettiin, sivistysjohtajan esitys hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §