Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 15.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Kumppanuussopimukset alkaen v. 2023

KAJDno-2022-1400

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Perustelut

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto on kokouksessaan 17.10.2022 § 58 hyväksynyt uudet avustusmuodot sekä avustusten myöntämisperusteet. Jatkossa yhtenä avustusmuotona on kumppanuussopimukset.

Kajaanin kaupungilla on mahdollisuus sopia kumppanuuksia järjestöjen, yhdistysten ja vastaavien yhteisöjen kanssa. Kumppanuussopimuksen saaminen edellyttää yleisten sekä kumppanuussopimusten ehtojen täyttämistä. Hakemukset arvioidaan ja mahdolliset kumppanuussopimuksen saajat valitaan myöntämisperusteisiin sekä tarkoituksenmukaisuus- ja tarveharkintaan perustuen. Hakemuksien perusteella kaupunki voi käydä neuvotteluja hakijoiden kanssa.

Kumppanuussopimushaku toteutetaan sähköisenä hakuna. Sähköinen hakulomake löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi/avustukset. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Päätösehdotus

Esittelijä

Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto julistaa kumppanuussopimukset haettavaksi 2.12.2022 klo 9.00 alkaen. Haku päättyy 30.12.2022 klo 12.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin kaupungin osallisuus- ja hyvinvointijaosto on julistanut haettavaksi 30.12.2022 klo 12.00 mennessä kumppanuussopimukset. Hakuilmoitus on julkaistu Koti-Kajaani lehdessä 7.12.2022. Haku toteutettiin sähköisenä hakuna. Osallisuus- ja hyvinvointijaoston kumppanuushaku toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa. Määräaikaan 30.12.2022 mennessä hakemuksen jätti 10 toimijaa.  

Kajaanin kaupungilla on mahdollisuus sopia kumppanuuksia järjestöjen, yhdistysten ja vastaavien yhteisöjen kanssa. Kumppanuussopimuksen saaminen edellyttää yleisten sekä kumppanuussopimusten ehtojen täyttämistä. Hakemukset arvioidaan ja mahdolliset kumppanuussopimuksen saajat valitaan myöntämisperusteisiin sekä tarkoituksenmukaisuus- ja tarveharkintaan perustuen. Valittujen toimijoiden kanssa tehdään 1–3 vuoden kumppanuussopimuksia, joissa sovitaan yhteistyöstä sekä tavoitteista kajaanilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kumppanuussopimuksen saajan tulee raportoida toiminnastaan vuosittain.

Mikäli hakija ei saa kumppanuussopimusta, se voi hakea järjestöjen toiminta-avustusta tai/sekä kohde- ja kehittämisavustusta helmikuussa 2023.

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto on päättänyt avustusten määrärahojen käyttösuunnitelmasta kokouksessaan 1.12.2022 § 71. Kumppanuussopimuksiin on varattu 192 500 euroa. Määräaikaan mennessä jätettyjen hakemusten yhteenlaskettu summa on 392 500 euroa.

Kumppanuussopimuksia on arvioitu kumppanuussopimusten myöntämisperusteisiin sekä tarkoituksenmukaisuus- ja tarveharkintaan perustuen avustusten valmistelijoiden kanssa. Tilannetta on myös esitelty kaupungin johtoryhmässä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto hyväksyy kumppanuussopimusten saajat, sopimusten summat ja kestot. Lisäksi osallisuus- ja hyvinvointijaosto valtuuttaa valmistelijoita valmistelemaan kumppanuussopimukset jaoston hyväksyttäväksi. Esityksessä käyttämättä jäävät kumppanuussopimuksiin varatut määrärahat siirretään tapahtuma-avustusten määrärahoihin.  

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Perustelut

Osallisuus-​ ja hyvinvointijaosto päätti 24.1.2023  §7 kokouksessaan kumppanuussopimusten saajat,​ sopimusten summat ja kestot. Osallisuus-​ ja hyvinvointijaosto valtuutti valmistelijoita valmistelemaan kumppanuussopimukset jaoston hyväksyttäväksi.

Nyt hyväksyttävänä ovat kumppanuussopimukset kaudelle 2023–2024:

  • Kajaani Dance - Tanssiteratterin kannatusyhdistys ry:n kumppanuussopimus
  • Kulttuuriosuuskunta G-voiman kumppanuussopimus
  • Routa - Kajaanin tanssin edistämisyhdistys ry:n kumppanuussopimus
  • Päiväkeskus ry:n kumppanuussopimus
  • Sosiaalipedagogiikan säätiö sr/ Kulttuuripaja Marilyn kumppanuussopimus

Sopimukset ovat liitteinä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto hyväksyy kumppanuussopimukset.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupunginhallitus

Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani

Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani

Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi

Faksinumero: 08 6155 2510

Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)

Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.