Tarkastuslautakunta, kokous 2.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Sidonnaisuusilmoituksiin tehdyt päivitykset

KAJDno-2022-881

Valmistelija

  • Taina Juntunen, Hallintosuunnittelija, taina.h.juntunen@kajaani.fi

Perustelut

Eräiden viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden tulee kuntalain mukaan tehdä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muista sidonnaisuuksista, joilla voi olle merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamiseen. Jokainen ilmoitusvelvollinen on vastuussa ilmoituksen tekemisestä ja ilmoituksessa tapahtuvista muutoksista. Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on valittu virkaan tai luottamustehtävään. 

Sidonnaisuusilmoitus tehdään tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset kaupunginvaltuuston tietoon. Kajaanissa tämä tiedoksi saattaminen tehdään kerran vuodessa syyskaudella. 

Tarkastuslautakunta on käsitellyt edellisen kerran sidonnaisuusrekisterissä tapahtuneita muutoksia kokouksessaan 11.10.2022 ja vienyt sidonnaisuusrekisterin valtuustolle tiedoksi 7.11.2022 kokoukseen. Tämän jälkeen ovat seuraavat henkilöt päivittäneet sidonnaisuusilmoitustaan:

  • Jussi Heikkinen, tekninen johtaja, sidonnaisuusilmoitus päivitetty 22.12.2022
  • Marjatta Immonen, kh:n jäsen, osallisuus- ja hyvinvointijaoston varajäsen, sidonnaisuusilmoitus päivitetty 12.1.2023
  • Kimmo Kumpulainen, kh:n, konsernijaoston ja elinkeinojaoston varajäsen, sidonnaisuusilmitus päivitetty 25.11.2022
  • Minna Leinonen, ympäristöteknisen lautakunnan jäsen, sidonnaisuusilmoitus päivitetty 22.11.2022
  • Risto Oikari, sivistyslautakunnan puheenjohtaja, sidonnaisuusilmoitus päivitetty 23.1.2023
  • Pauli Pyykkönen, osallisuus- ja hyvinvointijaoston puheenjohtaja, sidonnaisuusilmoitus päivitetty 13.1.2023

Edellä mainittujen henkilöiden sidonnaisuusilmoitukset on jaettu lautakunnan jäsenille oheisliitteenä. Sidonnaisuusrekisteri on julkaistu tietoverkossa, ja se löytyy kokonaisuudessaan Kajaanin kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi - Tietoa Kajaanista - Sidonnaisuudet. 

Lisätietoja asiasta antaa hallintosuunnittelija Taina Juntunen, puh. 044 7100212 tai sähköposti muodossa: etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teemu Niva, teemu.niva@lh.kajaani.fi

Tarkastuslautakunta tarkastaa saapuneet ilmoitukset ja niihin tehdyt muutokset sekä julkaisee ne Kajaanin kaupungin verkkosivuilla olevaan sidonnaisuusrekisteriin. 

Päätös

Merkitsi tiedoksi.