§ 5 Talvisodan päättymisen Kajaanin muistotilaisuuden tukeminen 2023

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-141

Päätöspäivämäärä

9.2.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Tänä vuonna vietetään Talvisodan päättymisen 83-vuotisjuhlavuotta. Perinteen mukaisesti Kajaanissa järjestetään Talvisodan päättymispäivänä 13.3.2020 muistotilaisuus, jonka järjestelyistä vastaa erillinen järjestelytoimikunta. Juhlapuhujaksi tulee vuosina 2004 - 07 puolustusministerinä Vanhasen hallituksessa toiminut Seppo Kääriäinen. Järjestelyjä ovat vuosittain tukeneet Kajaanin kaupunki, Kainuun liitto, Kainuun prikaati, Kainuun rajavartiosto, Kajaani ev.lut. seurakunta, Kajaanin ortodoksinen seurakunta, Vuohenki Säätiö sekä muutamat kajaanilaiset yritykset. Muistojuhla sisältää seppeleenlasku- ja kynttilöiden sytyttämistilaisuuden Kajaanin kirkkopihalla, juhlalounaan erikseen kutsutuille sekä muistojuhlatilaisuuden Kaukametsässä Kaukametsän salissa.

Järjestelytoimikunta on esittänyt kaupungille seuraavan tukitoimipyynnön muistotilaisuuden järjestämiseen:

Kajaanin kirkkopihalle

- kotiseutuseppeleen hankkiminen ja kustantaminen sekä seppeleenlaskijat (2) Sankarihaudalle

- hautakynttilöiden hankkiminen ja kustantaminen Talvisodassa kaatuneiden sankarivainajien haudoille yhteensä 117 kpl

- mahdollisten lumitöiden tekeminen kirkkopihalla sekä Sankaripatsaan ympäristön ja sankarihautojen (92) laattojen puhdistaminen lumesta ja muovilieriöiden asettaminen haudoille

- penkkien toimittaminen kirkkopihaan lottia, veteraaneja ja muuta vanhempaa kuulijakuntaa varten (prikaati toimittaa tarvittavat istuinaluset ja peitot/huovat)

- muistotilaisuuden kutsujen suunnitteleminen ja painattaminen (n. 350 kpl) ja kiitoskirjeiden suunnitteleminen ja tulostaminen (n. 40 kpl)

Muistojuhlaan Kaukametsän salissa

- Kaukametsän salin käyttö veloituksetta koko päiväksi sekä ulkoliputus kyseisen päivän ajaksi

- juhlakahvituksen järjestäminen osallistujille Kaukametsässä sekä

- aiemmin päivällä juhlalounaan kustantamista erikseen kutsuttaville.

Lisäksi kaupungin johdon edustajaa tai edustajia on tukipyynnössä pyydetty kunnioittamaan läsnäolollaan Keskuskoulussa koululaisille ma 13.3. järjestettävässä noin tunnin mittaisessa aamunavauksessa, mutta koska koululaiset ovat juuri tuolloin palanneet ensimmäistä päivää kouluun edellisen viikon hiihtoloman jälkeen, on koululta esitetty aamunavauksen siirtämistä seuraavaan aamuun. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ilmoitti, että koska muutoksen vuoksi kyseinen aamu ei kaupunginjohtajan aikatauluun käynyt, jätetään osallistuminen tällä kertaa eikä lähdetä tiedustelemaan muita edustajia kaupungilta.

Päätös

Kaupunki osallistuu Talvisodan päättymispäivän 13.3.2022 muistotilaisuuden tukemiseen edellä esitetyin järjestelyin. Kustannukset maksetaan kaupunginhallituksen määrärahasta.

 

Lisätietoja asiasta antaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen, puh. 044 7100 303 tai sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut