§ 1 Kulttuuri Kajaani -hanke /Elinvoimapalvelut osuus

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-87

Päätöspäivämäärä

22.2.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Tämä viranhaltijapäätös koskee Elinvoimapalvelujen osuutta Kajaanin kaupungin sivistyspalvelujen toteuttamasta Kulttuuri Kajaani - kehittämisprosessista vuoden 2023 aikana. Kehittämisprosessissa konkretisoidaan Kajaanin kaupungin strategiaa, jossa nostetaan kulttuuri esiin keskeisenä kaupungin elinvoimatekijänä ja veto-, pito- ja lumovoiman lähteenä.
Prosessin tavoitteena ovat:
Tavoite 1: muodostaa yhteinen kuva Kajaanista kulttuurikaupunkina ja luoda yhteinen Kajaanin kulttuurin tarina
Tavoite 2: vahvistaa yhteistyötä sekä kulttuurikentän sisällä että suhteessa elinkeinoelämään
Tavoite 3: määritellä yhteiset kehittämistavoitteet ja markkinoinnin kärjet mm. alueen matkailumarkkinointiin
Prosessi sisältää viisi työpajaa, jotka on suunnattu kulttuurin johtoryhmälle, kulttuurin kentän vapaille toimijoille ja järjestöille, elinkeinoelämän edustajille, oppilaitoksille ja te-palveluille. Työpajat toteutetaan kevään ja syksyn 2023 aikana Kajaanissa.
Kulttuuri-Kajaani -kehittämisprosessia varten on pyydetty tarjous viestintäyrittäjä Jan Erolalta Kravat Oy:stä. Jan Erolalla on laaja kokemus kulttuurikenttään liittyvistä kehittämishankkeista ja tapahtumista sekä viestinnän ja markkinoinnin
kehittämisestä. Lisäksi Jan Erola on ideoinut ja toteuttanut viimeisen kymmenen vuoden aikana useita tapahtumia ja hankkeita Kainuun eri kunnissa. Alueen kulttuuritoimijat ja erityispiirteet ovat hänelle tuttuja.

Kravat Oy:ltä ostetaan vuoden 2023 aikana konsulttipalveluita tarjouksen mukaisesti. Koko vuoden kestävä prosessi tammikuusta joulukuuhun 2023 maksaa yhteensä 9960 € (sis. Alv). Summa laskutetaan kuudessa erässä (tammi-, maalis-, touko-, elo-, loka- ja joulukuu), eräpäivä kunkin kuukauden 25. päivä (6 x 1660 €) eli yhteensä 9960 euroa (sis. ALV) Korvaus ei sisällä matkakuluja, jotka laskutetaan tositteita vastaan, toteutuneiden kulujen mukaan – kuitenkin enintään 5 x 250 € (+ALV) = 1250 € (+ALV) sisältäen matka- ja majoituskulut (arviolta viisi työrupeamaa, matkat todennäköisimmin Helsingistä Kajaaniin). Korvaus ei myöskään sisällä kolmansilta osapuolilta mahdollisesti ostettavia palveluja ja hyödykkeitä, kuten vaativia monikamerakuvauksia, ulkopuolisia teknisiä kuluja sekä muita kuluja, kuten esimerkiksi catering-palveluita. Mahdollisista lisäkuluista sovitaan aina kirjallisesti etukäteen.

Kustannukset jaetaan elinvoimapalveluiden ja sivistyspalveluiden kesken siten, että elinvoimapalveluiden yleisistä kehittämisrahoista maksetaan 5000 €. Loput kustannukset jaetaan kulttuurilaitosten kesken siten, että Kajaanin kaupunginteatteri, Kainuun Museo, Kajaanin Taidemuseo, Kajaanin kaupunginkirjasto, Kainuun Musiikkiopisto ja Kaukametsän kulttuuripalvelut maksavat kukin kustannuksista yhtä suuren osan, yhteensä noin 826 €/kulttuurilaitos (sis. alv). Kaukametsän kulttuuripalvelut maksaa matka- ja majoituskulut tositteiden mukaan. Kaukametsän kulttuuripalvelut tarjoaa työpajoille käyttöön tilat Kaukametsästä ja maksaa tarjoilut. Mahdollisten lisäkulujen kattamisesta sovitaan erikseen tapauskohtaisesti.

Tämä päätös linkittyy Kajaanin kaupungin sivistysjohtajan viranhaltijapäätökseen 27.01.2023 § 1

Päätös

Elinvoimapalvelujen yleisistä kehittämisrahoista maksetaan 5000 euroa Kajaanin kaupungin sivistyspalvelujen yhteistyössä elinvoimapalveluiden kanssa toteuttamasta Kulttuuri-Kajaani -kehittämisprosessista vuoden 2023 aikana.
Kehittämisprosessissa konkretisoidaan Kajaanin kaupungin strategiaa, jossa nostetaan kulttuuri esiin keskeisenä kaupungin elinvoimatekijänä ja veto-, pito- ja lumovoiman lähteenä.

 

Lisätietoja asiasta antaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut