§ 2 Yleispäätöspohja

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-175

Päätöspäivämäärä

2.2.2023

Päätöksen tekijä

Perusopetuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Sivistyslautakunnan delegointipäätös 21.2.2018 § 15

Kuvaus

Asianosainen: *********

Tampereen yliopiston tutkijatohtori ********* pyytää tutkimuslupaa OpeDem-tutkimushankkeelleen. Tutkimuksen nimi on Yläkoulun opettajat demokratiakasvattajina ja kohderyhmänä on perusopetuksen vuosiluokilla 7-9 opettavat opettajat. Opettajat saavat sähköisen kyselyn, johon vastaaminen on vapaaehtoista.

OpeDem-hanke tutkii yläkoulujen opettajien näkemyksiä koulujen demokratiakasvatuksesta ja siitä, miten opettajien oma tausta (työuran pituus, ammatillinen minäpystyvyys) ja oma yhteiskunnallinen ja poliittinen kiinnittyminen vaikuttavat siihen, millaisia voimavaroja opettajilla on toteuttaa demokratiakasvatusta omassa työssään.

Tutkimuksen tuloksilla saadaan tutkittua tietoa siitä, mikä on peruskoulun ja sen jälkeisten koulutuspolkujen merkitys aktiiviseksi kansalaiseksi kasvamisessa ja siitä miten opettajien resurssit tarjota demokratiaksvastusta voivat heijastua siihen, kuinka hvyin suomalaiset koulut kykenevät tasaamaan nuorten kotitaustasta kumpuavaa eriarvoisuutta polittisessa ja yhteiskunnallisessa kiinnittymisessä.

Päätös

Myönnän ********* pyytämänsä tutkimusluvan Kajaanin kaupungin perusopetuksen yläkoulujen opettajien kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista.

Lisätietoja asiasta antaa perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen, p. 044 7100 611, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen

Organisaatiotieto

Perusopetus