§ 13 GNSS-laitteiden VRS-korjauspalvelun sekä laitteistojen ohjelmistoylläpidon hankkiminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-1831

Päätöspäivämäärä

23.12.2022

Päätöksen tekijä

Kaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

JulkHankL 40 §, Hallintosääntö 69 a § 

 

Kuvaus

Kajaanin kaupunki käyttää maastomittauksessa Trimblen valmistamia mittalaitteita, joihin kuuluvat muun muassa GNSS-satelliittivastaanottimet, maastotallentimet ja takymetrit. Käytössä on seitsemän (7) kappaletta Trimble-merkkistä GNSS-satelliittimittauslaitteita, jota käytetään erilaisiin maastomittauksiin. Saavuttaakseen riittävän mittaustarkkuuden satelliittimittauslaite vaatii ulkopuolisen operaattorin tarjoaman VRS-palvelun. Kajaanin kaupunki käyttää nykyään Geotrim On:n tarjoamaa Trimnet VRS-palvelua. 

Kaupunki on pyytänyt tarjouksen tarvittavasta VRS-palvelusta kolmelta palvelun tarjoajalta Geotrim Oy:ltä, Leica Geosystems Oy:ltä ja Karera Oy:ltä. VRS-palveluiden hinnat ovat tarjousten perusteella seuraavat: Karera Oy 700 euroa/laite/vuosi (alv 0%), Geotrim 800 euroa/laite/vuosi (alv 0%) ja Leica Geosystems Oy 986 euroa/laite/vuosi (alv 0%). Karera Oy:n VRS-palvelu ei tue uusimpien Beidou-satelliittien lähettämää dataa. Geotrim Oy tarjoaa lisäpalveluna kaupungin GNSS-laitteistoille:

- 2 kpl TSC7-maastotallentimeen mittausohjelma Trimble Access:n ylläpito 
- 2 kpl TSC7+radion laitetakuu/ylläpito 
- 2 kpl TSC5 mittausohjelma Trimble Access ylläpito 
- 1 kpl TSC5+radio laitetakuu/ylläpito 
- 1 kpl Trimble R12i laite- ja ohjelmistotakuu/ylläpito 
- 2 kpl Trimble R12 laite- ja ohjelmistotakuu/ylläpito 
- Connect käyttömahdollisuus 
- Geotrim tukipalvelut 
- Vuosikoulutus 

Geotrim Oy:n tarjoaman GNSS-laitteiden VRS- ja ohjelmistopäivítyspalvelu kolmenkymmenenkuuden (36) kuukauden palvelusopimuksen hinta on 9850 euroa (alv 0%) ensimmainen vuosi, jonka jälkeen 9350 euroa (alv 0%) seuraavat kaksi vuotta.

Leica Geosystems Oy:n tarjous VRS-palveluista on hinnaltaan kallein. Karera Oy:tarjous VRS-palveluista on hinnaltaan edullisin, mutta palvelu ei tarjoa uusimpien Beidou-satelliittien lähettämää dataa, joka parantaa oleellisesti GNSS-laitteen toimintaa ja tarkkuutta peitteisissä  maastoissa. Kyseisten satelliittien lähettämä data on jo käytössä laitteissamme nykyisellä palvaluntarjoajalla (Geotrim Oy). Lisäksi Geotrim Oy pystyy tarjoamaan olemassa olevien laitteistojemme takuupalvelut, ohjelmistojen päivitys- ja ylläpitopalvelut sekä Trimble Connect-pilvipalvelun mittausaineistojen reaaliaikaiseen tiedonsiirtoon toimiston ja mittaajan välillä.

Yritysvaikutusten arviointi: Hankinnalla ei ole vaikutusta paikalliseen yritystoimintaan, koska paikallisia tarjoajia palvelulle ei ole.

Lisätietoja antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, puh. 044 4214 112 tai sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että Kajaanin kaupunki hankkii GNSS-laitteiden VRS- ja ohjelmistopäivítyspalvelut Geotrim Oy:ltä kolmen (3) vuoden palvelusopimuksella. Sopimushinta on 9850 euroa (alv 0%) ensimmäisen (1) vuoden, jonka jälkeen 9350 euroa (alv 0%) seuraavat kaksi (2) vuotta. Kokonaishinta kolmen (3) vuoden sopimuskaudelle on 28550 euroa (alv 0%) josta VRS-palvelun osuus kokonaissopimushinnasta on 16800 euroa (5600 e/vuosi, alv 0%).

Allekirjoitus

Jari Säkkinen, kaupungingeodeetti

Organisaatiotieto

Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue