§ 26 ICT-laitteiden leasingrahoitus- ja elinkaarenhallintapalvelujen suorahankinta

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-780

Päätöspäivämäärä

8.12.2022

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

JulkHankL (1397/2016) 40. § 2. mom:n 4. kohta

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki on hankkinut ICT-laitteiden leasingrahoitus- ja elinkaarihallintapalvelut KL-kuntahankintojen sopimuksen kautta (KLKH130). Tämä sopimus päättyy 20.12.2022.

Talousjohtajan viranhaltijapäätöksellä (KAJDno-2022–780) on Kajaanin kaupunki liittynyt Hansel Oy:n (myöhemmin Hansel) yhteishankintasopimukseen vastaavista leasingpalveluista 29.6.2022. Hansel on kilpailuttanut palveluksen, mutta kilpailutuksesta on tehty valitus markkinaoikeuteen ja Hansel on 17.11.2022 ilmoittanut keskeyttävänsä hankinnan ja kilpailuttavansa leasingpalvelut uudelleen. Erillistä liittymistä uuteen kilpailutukseen ei tarvita, vaan hankintayksikön tulee ilmoittaa Hanselille ainoastaan, mikäli haluaa tehdä muutoksia alkuperäiseen liittymiseensä.

Hankintayksikön on 20.12.2022 alkaen itse huolehdittava leasingpalveluiden hankintakanavasta, kunnes Hansel on kilpailuttanut leasingpalvelut uudelleen ja uusi sopimus on astunut voimaan.

Perustelut:

Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) 40 § 2. mom:n 4. kohdan mukaan suorahankinnan voi tehdä, mikäli sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi.

- Kajaanin kaupungilla on jatkuva tarve uusia ICT-laitteitaan, joten leasingpalveluille tarvitaan ylimenokaudelle jatkuva sopimus.

- Äärimmäinen kiire johtuu Hanselin päätöksestä keskeyttää Leasingpalvelut 2023–2024 (2026) -puitejärjestelyn hankintamenettelyn. Kajaanin kaupungin on mahdotonta tässä aikataulussa kilpailuttaa näitä palveluita. Suorahankintaa käytetään ainoastaan siihen saakka, kunnes Hanselin kilpailuttama leasingpalvelusopimus astuu voimaan.

Tietohallinto on käynyt neuvotteluja nykyisen KLKH130-sopimuksen toimittajan 3Step IT Oy:n (2161942–7) kanssa ja ehdottaa, että leasingpalveluiden hankintaa jatkettaisiin ylimenokaudella saman toimittajan kanssa nykyisen voimassa olevan sopimuksen sopimusehdoilla ja -hinnoilla.

Hankinnan arvo:

Hankintayksikkö varautuu siihen, että uuden sopimuksen voimaantulo voi kestää kuusi kuukautta. Hankinnan arvoksi  tälle ajalle arvioidaan 300 000 euroa.

Lisätietoja antaa Heikki Hyvönen, tietohallintopäällikkö (etunimi.sukunimi@kajaani.fi)

Päätös

Päätän, että ICT-laitteiden leasingrahoitus ja elinkaarenhallintapalvelut hankitaan suorahankintana 3Step IT:ltä nykyisen voimassa olevan sopimuksen sopimusehdoilla ja -hinnoilla. Suorahankintasopimus on voimassa siihen saakka, kunnes Hansel Oy on kilpailuttanut vastaavat palvelut ja uusi hankintasopimus on astunut voimaan. Hankinnan arvioitu arvo on noin 300 000 euroa (alv 0 %).

Allekirjoitus

Tuija Aarnio, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut