§ 25 YTO-valinnainen, Kestävän tulevaisuuden rakentaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-171

Päätöspäivämäärä

2.12.2022

Päätöksen tekijä

KAO rehtori

Päätöksen peruste

Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017

Kuvaus

Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017 luku 2 ja 3 ja ammatillisten tutkintojen perusteista.
Kainuun ammattiopiston paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa.

Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet voivat olla tutkinnon perusteissa määrättyjä tai koulutuksen järjestäjän päättämiä muita valinnaisia osaamistavoitteita, jotka tukevat kyseisen tutkinnon osan ja sen osa- alueiden tutkinnon perusteissa määrättyjä tavoitteita. Valinnaisiin osaamistavoitteisiin voidaan sisällyttää myös opiskelijan aiemmin hankkimaa osaamista, joka tukee kyseisen tutkinnon osan ja sen osa- alueiden tutkinnon perusteissa määrättyjä osaamistavoitteita.

Esitetään Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ja Kuusamon kaikkien perustutkintojen yhteisen tutkinnonosan, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen tutkinnon osan osa-alueen yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen valinnaiseksi, Kestävän tulevaisuuden rakentaminen, 3 osp. 

Tutkinnon osa on osa kestävän kehityksen osaamispolkua. Osaamistavoitteena on, että opiskelija oppii tunnistamaan, miten hän omilla toiminnoillaan voi vaikuttaa tulevaisuuteen. Opiskelija oppii toimimaan vastuullisena kuluttajana, aktiivisena kansalaisena ja ammattilaisena.
 

Päätös

Päätän Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ja Kuusamon kaikkien perustutkintojen, yhteisen tutkinnonosan (YTO), yhteiskunta- ja työelämäosaaminen tutkinnon osan yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen paikalliseksi valinnaiseksi osa-alueeksi, Kestävän tulevaisuuden rakentaminen, 3 osp. Valinnainen osa-alue tulee voimaan 1.8.2022 alkaen.  

Lisätietoja asiasta antaa rehtori Raisa Ilkko, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi.

Allekirjoitus

Raisa Ilkko, vs. rehtori, Kainuun ammattiopisto

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos