§ 19 Tapahtuma-avustus Rauniolinnan kynttilöinti ja vapaaehtoisten päivä / Kajaanin Työvoimayhdistys ry

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2021-1252

Päätöspäivämäärä

17.11.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointikoordinaattori

Päätöksen peruste

Osallisuus- ja hyvinvointijaoston delegointipäätös 7§ 11.11.2021

Tapahtuman arvioinnin pohjana on kaupunkistrategia, hyvinvoinnin edistäminen ja osallisuus. Tapahtuma-avustus on ensisijaisesti tilojen ja alueiden vuokratukea, työvoimatukea, välinetukea ja suorituspaikkojen kunnostusta ja toissijaisesti markkinointitukea.

Tapahtumaa arvioidaan seuraavin perustein:

1.    Osallistujamäärä                        0.30 € - 3.00 €               
2.    Markkina-arvo ja näkyvyys        0.30 € - 3.00 €   600 X 0.45 € = 270 €
3.    Muu peruste, jonka pohjana on kaupunkistrategia ja kulttuuriohjelma. 30 €

Tapahtuma lisää kaupungin tunnettavuutta monipuolisten tapahtumien paikkakuntana.

 

Kuvaus

Asianosainen: Kajaanin Työvoimayhdistys ry

Kajaanin Työvoimayhdistys ry järjestää itsenäisyyspäivän Rauniolinnan Kynttilöinti ja vapaaehtoisten päivä -tapahtuman 6.12.2022 alkaen klo 16.00 rauniolinnan ja Rantapuiston alueella. Yhdistys tuo linnansillan läheisyyteen myytäväksi kynttilöitä ja yhdistyksen vapaaehtoiset sijoittavat ja sytyttävät kynttilät eri puolille linnasaarta ja rauniolinnaa. Turvallisuussyistä yleisöä ei päästetä saarelle. Samalla järjestetään vapaaehtoisten päivä Kajaanissa. Mukana on Kajaanin Valikko-verkosto, joka koostuu vapaaehtoistyötä tekevistä kajaanilaisista järjestöistä.Itsenäisyyspäivää juhlistetaan omalla Linnan raunioiden Kynttilöinti -tapahtumalla. Itsenäisyyspäivänä halutaan yhdistää ihmisiä, koska itsenäisen isänmaan asian on meille yhteinen. Kaikille avoin tapahtuma antaa mahdollisuuksia jokaiselle osallistumaan. Kynttilän ostaminen ei ole välttämätöntä, ihmiset voivat keskustella, juoda kahvia, kuunnella suomalaista musiikkia ja nauttia itsenäisyyspäivän illasta. Kolmannen sektorin järjestämä tapahtuma tuo esille kaupungin aktiivista kansalaistoimintaa. Vapaaehtoistoiminnalla on vaikutuksia vapaaehtoisen omaan ja vapaaehtoiselta apua saavan hyvinvointiin. Aktiivinen kansalaisyhteiskunta lisää luottamusta siihen, että ketään jätetä oman onnensa nojaan.

Tapahtuman arvioitu osallistujamäärä on n. 600 henkeä. Tapahtuman kokonaiskustannus on 1500€, joka sisältää mm. markkinoinnin, vakuutukset, luvat, järjestyksen valvonnan, kynttilät ja valaistuksen sekä äänentoiston.

Päätös

Myönnän tapahtuma-avustusta 300 € Kajaanin Työvoimayhdistys ry:lle Rauniolinnan kynttilöinti ja vapaaehtoisten päivä -tapahtuman järjestelykustannuksiin. Tapahtuma-avustus maksetaan osallisuus-ja hyvinvointijaoston kulttuuritapahtumien tapahtuma-avustuksiin varatuista varoista.

 

Lisätietoja asiasta antaa liikuntaåäällikkö Jarmo Kinnunen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula

Organisaatiotieto

Kunnallistekniikka ja liikunta