§ 9 KLL Tutkimuslupa ******************

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-103

Päätöspäivämäärä

10.11.2022

Päätöksen tekijä

Koulutusliikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 22

Kuvaus

Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen maisteritutkintoa suorittava opiskelija ***************** pyytää tutkimuslupaa pro graduaan varten. Pro Gradu-tutkimuksen aiheena on julkinen taide, jossa tarkastellaan erityisesti Kajaanin kaupungin julkista taidetta. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää nuorten mielipiteitä julkisissa tiloissa esitetystä taiteesta ja heidän kokemuksistaan siitä, kuinka esitetyt taideteokset edustavat kaupunkilaisia.  

Tutkimus tehdään taidekävelyn ja kuvallisen tehtävän aikana kerätyistä materiaaleista. Tutkimus koostuu haastattelumerkinnöistä, kävelyn aikana tehdyistä havainnoista ja käydyistä keskusteluista. Kävelyn yhteydessä käytetään Seppo.io sovelluksen kautta kerätystä kirjallista materiaalia, kuvallisen tehtävän kautta luodusta materiaalista ja mahdollisesta jälkikäteen lähetettävästä kyselystä.

Aineistoa tai osia siitä voidaan julkaista, raportoida tai esittää osana pro gradu -tutkielmaa, esimerkiksi valokuvina tai viittauksina/sitaatteina. Aineistoa käytetään ainoastaan tutkimuksen tarkoituksiin ja tulokset julkaistaan siten, ettei tutkimukseen osallistuvan henkilöllisyys paljastu millään tavoin.

Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Tutkimukseen osallistuvan suostumus pyydetään erillisellä suostumuslomakkeella ja mikäli tutkimukseen osallistuva on alle 15-vuotias, pyydetään lupa huoltajalta. Tutkimukseen osallistuvilla ja huoltajilla on oikeus saada lisätietoa tutkimuksesta sen tekijältä.

Päätös

Myönnän ******************** pyytämänsä tutkimusluvan Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen, Kajaanin lukion nuorille tehtävään tutkimukseen.  

Lisätietoja asiasta antaa Kajaanin lukion rehtori Jaana Kilpelänaho, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaaninlukio.fi

Allekirjoitus

Anu Kuosmanen, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos