§ 17 Tapahtuma-avustus Kekri-juhla / Kulttuuriosuuskunta G-voima

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2021-1252

Päätöspäivämäärä

25.10.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointikoordinaattori

Päätöksen peruste

Osallisuus- ja hyvinvointijaoston delegointipäätös 7 § 11.11.2021

Kekrijuhla on Kajaanin kaupungin tärkeimpiä ja suurimpia maksuttomia tapahtumia kaupunkilaisille ja sillä on suuri merkitys kaupungin imagolle. Kekrijuhla tuo ihmiset yhteen luoden yhteisöllisyyttä ja vahvistaa Kajaanin imagoa nuorekkaana kulttuuri- ja lapsiperhemyönteisenä kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina.Tapahtuman arvioinnin pohjana on kaupunkistrategia sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. Tapahtuma-avustus on ensisijaisesti tilojen ja alueiden vuokratukea, työvoimatukea, välinetukea ja suorituspaikkojen kunnostusta ja toissijaisesti markkinointitukea.

 

Kuvaus

Asianosainen: Kulttuuriosuuskunta G-voima

Kulttuuriosuuskunta G- voima järjestää Kekri-juhlan 5.11.2022 ja hakee tapahtuma-avustusta 3.500 €   juhlan järjestelykustannuksiin. Tapahtuman kokonaisbudjetti on 8.400 €. Avustuksella katetaan Kekrijuhlan infraan, järjestelyihin ja pukin valmistamiseen sisältyviä välttämättömiä kuluja. Perinteinen ohjelmallinen Kekrijuhla on kaupunkilaiset yhteen kokoava tapahtuma Rantapuistossa linnanraunioiden edustalla. Tapahtuma huipentuu Kekripukin polttamiseen. Tänä vuonna Kekrijuhlassa nähdään Kainuun suurin nukke. Jättinukke Valonkantaja seikkailee Kajaanissa Kekrijuhlaa alustavan viikon aikana vieraillen päiväkodeissa ja kouluissa keräämässä itseensä valoa kajaanilaisilta. Kekrijuhlassa Valonkantaja luovuttaa keräämänsä valon kaikkien kaupunkilaisten iloksi. Tapahtuma on avoin kaikille ja osallistujamääräksi on arvioitu n. 3000 henkilöä. Kaupunki järjestää tapahtuman yhteyteen Kekrimarkkinat 5.11.2022 klo 12.00–20.00. Markkinat sijoittuvat Rantapuiston ja Eino Leino -muistomerkin alueelle ja ne ovat Kajaanin Markkinakadun kaltainen syystapahtuma.

 

 

 

 

 

Päätös

Myönnän Kulttuuriosuuskunta G- voimalle tapahtuma-avustusta 3.000 € Kekrijuhlan järjestelykustannuksiin. Avustus sisältää Vimpelin urheilukeskuksesta lainattavan pelastusveneen, liivien sekä liikenneohjaukseen tarvittavien pukkien välinevuokran yhteensä 200 €. Tapahtuma-avustus maksetaan osallisuus - ja hyvinvointijaoston kulttuuritapahtumien tapahtuma-avustuksiin varatuista varoista. Välinevuokra maksetaan sisäisellä laskulla.

 

Lisätietoja asiasta antaa liikuntapäällikkö Jarmo Kinnunen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula

Organisaatiotieto

Kunnallistekniikka ja liikunta