Osallisuus- ja hyvinvointijaosto, kokous 17.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Tapahtuma-avustus Voimistelun Superviikonloppu -tapahtuma / Kajaani Gymnastics ry

KAJDno-2021-1252

Valmistelija

  • Jarmo Kinnunen, Liikuntapäällikkö, jarmo.kinnunen@kajaani.fi

Perustelut

Kajaani Gymnastics ry järjestää Kajaanihallissa Voimistelun Superviikonloppu -tapahtuman, joka pitää sisällään kilpa-aerobicin valtakunnallisen cup-kilpailun, naisten telinevoimistelun kilpalinjan kilpailun sekä molempien lajien Stara-tapahtuman la 12.11. klo 8.30 -  su 13.11. n. klo 22.00. Kyseessä on Suomen voimisteluliiton kaksipäiväinen, valtakunnallinen kilpa-aerobicin cup-kilpailu sekä naistentelinevoimistelun kilpalinjan kilpailu. Kummankin voimistelulajin Stara-tapahtuma järjestetään viikonlopun aikana. Stara-tapahtuma on n. 7-12-v voimistelunaluille suunnattu tapahtuma, jossa he esiintyvät ja näyttävät kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Kilpavoimistelun aloittavat voimistelijat harjoittelevat Starassa esiintymistä ennen varsinaisiin lajin kilpailusarjoihin siirtymistä. Kaikki voimistelijat saavat suorituksistaan kirjallisen palautteen ja mitalin.

Kilpa-aerobicissa kisataan lauantaina SM-sarjoissa, joissa sarjat 9-11-vuotiaille,12-14-vuotiaille, 15-17- vuotiaille sekä aikuisille. Sunnuntaina kilpaillaan kilpasarjojen luokissa, joissa on kilpailijoita aina 8-vuotiaista aikuisiin saakka. Naisten telinevoimistelussa lauantaina kisataan kilpalinjan alimmissa luokissa B-D, ja sunnuntaina omavalintaisissa kilpalinjan korkeimmissa luokissa E-H.

Kilpailut tuovat Kainuuseen satoja urheilijoita, valmentajia, huoltajia, seuratoimijoita ja urheilijoiden perheitä n. 3 päivän ajaksi. Tapahtuman merkitys paikallisille yrityksille on merkittävä (majoitus- ja ravitsemusliikkeet, kaupat). Osa kisajärjestelyistä tehdään yhteistyössä mm. KAMK:n ja KAO:n sekä muiden järjestöjen kanssa. Tapahtuman järjestäminen on merkittävä panostus voimistelu-urheilulle, alueen urheilulajien moninaisuudelle ja lajien väliselle tasa-arvolle. Tapahtuma on päihteetön, koko perheen tapahtuma- aina vauvasta vaariin. Tapahtuman arvioitu osallistujamäärä on n. 1 500 henkeä.

Kilpailu on Suomen voimisteluliiton tapahtuma, joka tuo kaupunkiimme satoja urheilijoita ja muuta seuraväkeä perheineen koko Suomen alueelta, aina Rovaniemeltä Helsinkiin. Suomen Voimisteluliitto arvioi joka vuosi kisojen ja tapahtumien hakemukset ja onkin suuri kunnianosoitus, että saamme kummankin voimistelulajin kisat Kajaaniin. Kajaanihalli tapahtumapaikkana on erittäin hyvä näin isojen tapahtumien järjestämiseen. Tapahtuman taloudelliset vaikutukset paikallisille yrityksille ovat merkittäviä. Viikonloppua uutisoidaan paikallisessa mediassa, sosiaalisessa mediassa sekä osana maanlaajuista urheilumediaa. Tapahtuman mainosarvo lasten ja nuorten urheiluharrastuksen kiinnostavuuden lisääjänä on merkittävä. Sen vaikutus urheiluseuran jäsenistön yhteistoiminnan ja osallisuuden vahvistamiselle on myös merkittävä: iso kisatapahtuma järjestetään talkootyönä.

Kajaani Gymnastics ry hakee tapahtuma-avustusta 9 040 €. Avustus käytettäisiin Kajaanihallin tilavuokraan 4.367 € (pe-su), kilpailualustojen siirtämiseen ja rakentamiseen 1 000 € sekä tuomarikulujen kattamiseen 2 500 €. Tapahtuman tuotot (19 400 €) koostuvat osallistumismaksuista, ateria- ja kahviomyynnistä sekä sekä pääsylipputuloista. Tapahtuman kokonaisbudjetti on 20 220 €.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veera Lintula, Hyvinvointikoordinaattori, veera.lintula@kajaani.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto myöntää Kajaani Gymnastics ry:lle avustusta Kajaanihallin tilavuokraan 3.280 € ja tuomarikuluihin 900 €. Tapahtuma-avustus on yhteensä 4.180 €. Tapahtuma-avustus maksetaan osallisuus- ja hyvinvointijaoston liikuntatapahtumiin varatuista tapahtuma-avustus varoista. Tilavuokra maksetaan sisäisellä laskulla.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupunginhallitus

Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani

Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani

Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi

Faksinumero: 08 6155 2510

Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)

Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.