§ 5 Kajaanin kaupungin graafisen ohjeen uudistaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-1300

Päätöspäivämäärä

14.10.2022

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Kajaanin kaupungin nykyinen graafinen ohjeisto on hyväksytty kaupunginhallituksessa 25.2.2014.
Muutaman viime vuoden aikana tästä graafisesta ohjeesta on poikettu ilmeen uudistamiseksi. Suurimpana uudistuksien alkuun johtaneena syynä oli kaupungin vuonna 2020 käyttöönotetut verkkosivut, joille haluttiin nykyaikainen ja raikas ilme, mikä edellytti mm. uuden kirjasinperheen käyttöönottoa. Verkkosivujen uudistuksen jälkeen uutta kirjasinperhettä ja verkkosivuilta tuttuja graafisia elementtejä on hyödynnetty myös mm. uudessa power point -pohjassa ja muissa markkinointimateriaaleissa.

Uuden kirjasinperheen käyttöönoton lisäksi uudistettu graafinen ohje sisältää aiempaa selkeämmät määritelmät ja ohjeet eri värien käyttämiseksi sekä saavutettavuuden toteutumiseksi. Graafinen ohje sisältää myös selkeät esimerkit, jotka ohjaavat ohjeen toteuttamista eri sovellutuksissa.  

Uusi graafinen ohje toimii jatkossa organisaation käsikirjana ja se tullaan käyttöönottamaan vuoden 2022 ja 2023 aikana.

Päätös

Hyväksyn Kajaanin kaupungin uuden graafisen ohjeen, joka lähetetään toimialoille ja liikelaitoksille tiedoksi ja noudatettavaksi viestinnässä.

 

Lisätietoja asiasta antaa  viestintäpäällikkö Milja Korhonen                                    sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut