§ 21 Harrastuskoiran kanssa toimiminen 10-15 osp, 1.8.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-171

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

KAO rehtori

Päätöksen peruste

Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017 luku 2 ja 3 ja ammatillisten tutkintojen perusteet

Kuvaus

Kainuun ammattiopiston paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa.

Esitetään Kainuun ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon, luontoalan osaamisalan sekä maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoidon osaamisalan paikalliseksi tutkinnon osaksi Harrastuskoiran kanssa toimiminen. Tutkinnon osan laajuus on 10-15 osp. Osaaminen arvioidaan asteikolla 1–5 tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten ja arviointikriteerien mukaisesti. Esitetään voimaantuloajaksi 1.8.2022 alkaen. 

Yleisenä tavoitteena on, että opiskelija hoitaa, ruokkii ja käsittelee harrastuskoiria laji- ja rotutyypillisen käyttäytymisen mukaan. Opiskelija huolehtii harrastuskoirien päivittäisistä hoitotoimenpiteistä sekä fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Hän osallistuu harrastuskoiran kanssa lajikohtaiseen harrastukseen, esim. pentukurssi, arkitottelevaisuuskurssi, dobo, koiranäyttelyt, rally-toko, toko, agility, nose-work, koiratanssi, metsä tai- peltojälki tai muu vastaava harrastustoiminta. 
 

Päätös

Päätän Kainuun ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon, luontoalan osaamisalan sekä maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoidon osaamisalan paikalliseksi tutkinnon osaksi Harrastuskoiran kanssa toimiminen ja laajuudeksi 10-15 osp. Tutkinnon osa tulee voimaan 1.8.2022 alkaen.

Lisätietoja asiasta antaa koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kao.fi

Allekirjoitus

Raisa Ilkko, vs. rehtori, Kainuun ammattiopisto

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos