§ 23 Paikalliset työkoneet 10-15 osp 1.8.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-171

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

KAO rehtori

Päätöksen peruste

 

Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017 luku 2 ja 3 ja ammatillisten tutkintojen perusteet

Kuvaus

Kainuun ammattiopiston paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa.

Esitetään Kainuun ammattiopiston maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoidon osaamisalan ja maatilatalouden osaamisalan paikalliseksi tutkinnon osaksi Paikalliset työkoneet. Paikallisen tutkinnon osan laajuus on 10-15 osp. Osaaminen arvioidaan asteikolla 1–5 tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten ja arviointikriteerien mukaisesti. Esitetään voimaantuloajaksi 1.8.2022 alkaen.

Yleisenä tavoitteena on, että opiskelija laajentaa omaa osaamistaan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti koneiden käytössä. Osaamista voidaan laajentaa oman alan koneista laajemmalle, esim. maarakennuskoneisiin tai metsäkoneisiin. Opiskelija käyttää koneita, laitteita sekä lisälaitteita ja tekee päivittäisiä huoltoja. Opiskelija varustaa koneet liikenne- ja työkäyttöön sekä työskentelee itsenäisesti. Tavoitteet laaditaan ja sisältö suunnitellaan opettajan, opiskelijan ja työpaikan välisen suunnittelun pohjalta. Tutkinnon osa tehdään pääsääntöisesti työpaikalla.

Päätös

Päätän Kainuun ammattiopiston maatalousalan perustutkinnon, maatilatalouden osaamisalan ja eläintenhoidon osaamisalan paikalliseksi tutkinnon osaksi Paikalliset työkoneet ja laajuudeksi 10-15 osp. Paikallinen tutkinnon osa tulee voimaan 1.8.2022.

Lisätietoja asiasta antaa koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi, sähköposti muodossa etunumi.sukunimi@kao.fi.

Allekirjoitus

Raisa Ilkko, vs. rehtori, Kainuun ammattiopisto

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos