§ 21 Itseoikaisupaatos Kainuun tietoliikennekilpailutus (kirjoitusvirheen korjaaminen)

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2021-1253

Päätöspäivämäärä

7.10.2022

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Hallintolaki (6.6.2003/434) 51 § 

Kuvaus

Itseoikaisupäätöksellä korjataan mukana oleviin yhteisöhin Kuhmon kaupunki.

HANKINNAN TARVE 

Hankintayksikkö pyysi tarjousta seuraavasta palvelukokonaisuudesta: Suljettu tietoliikenneverkko, palomuuripalvelut, internet-yhteys, lähiverkon laitteiden hallinta- ja valvontapalvelut sekä näihin liittyviä optioita. Osa mainituista palveluista on optioita joillekin osallistujille. Hankittavan kokonaisuuden tarkemmat tiedot ja tarjousvaatimukset kuvattiin tarjouspyynnön liitteessä 1, jossa ilmoitettiin tarjottavien palveluiden vähimmäis- ja laatuvaatimukset.  

Hankinnassa ovat mukana Kajaanin kaupunki, Sotkamon kunta, Hyrynsalmen kunta, Ristijärven kunta, Suomussalmen kunta, Paltamon kunta, Puolangan kunta, Kainuun hyvinvointialue, Edukai Oy, Kainuun liitto, Kajaanin Teknologiakeskus Oy, Kiinteistö Oy Kuhmon kulttuuritalo, Suomussalmen Energia Oy, Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalo, Honkainfra Oy ja Kiinteistö Oy Puolangan Yhtyneet Virastot. 

Hankinta tehdään yhteishankintana, ja Kajaanin kaupunki toimii hankintayksikkönä osallistuvien organisaatioiden valtuuttamana. Kainuun Hyvinvointialue tekee oman hankintapäätöksen yhteisestä hankinnasta ja samasta toimittajasta. Muut osallistujat ovat valtuuttaneet Kajaanin kaupungin tekemään hankintapäätöksen puolestaan. 

 

JULKISIA HANKINTOJA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET JA SOVELLETTU HANKINTAMENETTELY 

Hankintaan sovelletaan lakia julkisista hankinnoista 1397/2016. Menettelytapana on: EU-kynnysarvon ylittävä avoin menettely 

 

TARJOUSKILPAILUN VAIHEET 

Hankintailmoitus julkaistiin Tarjouspalvelu -toimittajaportaalissa (www.tarjouspalvelu.fi) 13.5.2022 ja tarjousasiakirjat asetettiin saataville sähköisesti ilmoituksen yhteydessä. Tarjoajilla oli tarjousaikana mahdollisuus esittää kysymyksiä hankinnasta. Saadut kysymykset ja vastaukset julkaistiin anonyymisti Tarjouspalvelu -portaalissa. 

 

TARJOUSTEN AVAUS 

Tarjoukset piti jättää Tarjouspalvelussa viimeistään 28.6.2022 klo 12.00 mennessä.  

Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti seuraava tarjoaja: 

  • Kaisanet Oy 

 

TARJOUKSIEN TARKASTAMINEN 

Hankintayksikkö tarkisti tarjouspyynnössä asetettujen vaatimuksien täyttymisen. Toimittaja täytti tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot ja annettu tarjous oli tarjouspyynnön mukainen.  

 

TARJOUSTEN VERTAILU 

Tarjouspyynnössä ilmoitetun mukaisesti tarjouskilpailussa sovellettiin seuraavia vertailuperusteita: hankintayksikkö valitsee toimittajaksi kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi katsomansa ratkaisun, joka muodostuu yhden tarjoajan kokonaisuudesta. Kokonaistaloudellisesti edullisin ratkaisu muodostuu vähimmäisvaatimukset täyttävien tarjousten pisteytystaulukossa (Liite 1) suoritetun laatu- ja kustannusvertailun perusteella. Painotusperusteet on ilmoitettu pisteytystaulukossa. Hankintaprosessissa avustamassa on ollut konsulttitoimisto Learnpoint Oy. 

 

TARJOUSTEN VERTAILUN TULOKSET  

Kaisanet Oy:n tekemä tarjous on kokonaistaloudellisesti edullisin ilman erillistä vertailua. Tarjouksen pisteiden perustelut esitetään päätöksen liitteenä 1. Kilpailutuksessa kaikkien palveluiden (sisältäen optiot sekä hintavertailun painoarvot) tarjottu kokonaisarvo 48 kk sopimuskaudelle on 3 499 450 €.

Hankintapäätöstä varten tämä summa jakaantuu seuraavasti:

  • Kainuun kunnat 2 456 559 € 

  • Kainuun Hyvinvointialue   1 042 891 €

 

ESITYS HANKINNAN TEKEMISEKSI JA JATKOTOIMENPITEET  

Hankitaan palvelut kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneeltä Kaisanet Oy:ltä. Palvelun toimittamisen valmistelu alkaa, kun hankintasopimus on allekirjoitettu. Määräaikainen sopimuskausi on voimassa 31.12.2026 asti, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

 

SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA ODOTUSAIKA  

Tällä hankintapäätöksellä ei synny sopimusta hankintayksikön ja tarjoajan välille. Osapuolien välille syntyy sitova sopimus hankinnan kohteesta vasta, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet erillisen puitesopimuksen. Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä. Sopimus voidaan solmia sen jälkeen, kun hankintalain mukainen odotusaika (14 päivää) on kulunut umpeen. Tämä hankintapäätös toimitetaan sähköisesti tarjouskilpailun asianosaisille.

Päätös

Päätän, että Itseoikaisupäätöksellä korjataan Kainuun tietoliikennepalvelut hankintaan mukana oleviin yhteisöihin Kuhmon kaupunki. Kainuun tietoliikenne palvelut hankintaan Kaisanet Oy:ltä tarjouksen mukaisilla hinnoilla ja ehdoilla.

 

Lisätietoja asiasta antaa Heikki Hyvönen sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jari Tolonen, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut