§ 19 Riskienhallintajärjestelmän päivittäminen v. 2022

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-1089

Päätöspäivämäärä

29.9.2022

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki on hankkinut riskienhallintajärjestelmän suorahankinnalla Garanite Partners Oy:lta vuonna 2015 hallintojohtajan päätöksellä 13.2.2015 § 3 toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena. Hankinnan arvo on ollut 29 280 € alv 0 % .

Sopimustoimittajalta on pyydetty tarjous riskienhallintajärjestelmän laajennuksesta 27.5.2022 (liite 2). Riskienhallintajärjestelmän käyttöä laajennetaan väärinkäyttöilmoitus -kanavalla ja toimitusmalli on, että palvelu tuotetaan Saas-mallilla, jossa Granite vastaa käyttöönotosta, ylläpidosta, asiakastuesta ja päivityksistä.

 

Päätöksen perustelut: 

Väärinkäytösten  ilmoituskanava  on  nimetön  ja  turvallinen  eettisten  rikkeiden  ennaltaehkäisevä  sähköinen ilmoituskanava. Se vahvistaa osaltaan organisaation eettistä ja oikein toimimista. Ilmoituskanava on Suomessa pakollinen EU:n ns. whistleblowing-direktiivin myötä. Kanava tulee olla  jokaisessa organisaatiossa, jossa on yli 50 työntekijää. Ilmoituskanvaa koskeva kansallinen lainsäädäntö valmistuu syksyllä 2022.

Uuden palvelun käyttöönoton yhteydessä päivitetään myös aikaisemman hankinnan sopimusehdot vastaamaan nykyajan vaatimuksia, esim tietosuojan osalta.

 

Hankinnassa noudatetaan IT2022 sopimusehtoja.

 

Lisätietoja antaa Teemu Korhonen, teemu.korhonen@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että nykyisen riskienhallintajärjestelmän käyttöä laajennataan väärinkäytösten ilmoituskanvalla sopimustoimittajan Granite Partners Oy:n tarjouksen mukaisesti. Hankintasopimus on voimassa toistaiseksi 3 kk irtisanomisajalla.

Allekirjoitus

Tuija Aarnio, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut