§ 8 Tutkimuslupa *********

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-103

Päätöspäivämäärä

19.9.2022

Päätöksen tekijä

Perusopetuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Sivistyslautakunnan delegointipäätös 21.2.2018 § 15

Kuvaus

Asianosainen: *********

Jyväskylän yliopiston, Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan opiskelija ********* pyytää tutkimuslupaa väitöskirjatutkimukseensa Syrjäseutujen peruskoulujen rehtorien ammatillinen toimijuus koulutuksellisen tasa-arvon viitekehyksessä. Se on laadullinen tutkimus, joka pyrkii luomaan syvällisen käsityksen rehtorien ammatillisesta toimijuudesta periferiassa koulutuksellisen tasa-arvon viitekehyksen läpi tarkasteltuna. Maantieteellisesti syrjään jäävien alueiden lisäksi syrjäseudulla tässä tutkimuksessa tarkoitetaan myös kaupunkien syrjään jääviä naapurustoja. Empiiristä opettajatutkimusta on tehty kouluissa runsaasti ja opettajien ammatillista toimijuutta on tutkittu, mutta toistaiseksi peruskoulujen rehtorien näkökulma on jäänyt ammatillisen toimijuuden tutkimuksessa piiloon. Tutkimuksen pääaineiston muodostaa 20 rehtorin haastattelut syrjäseuduilla. Muutamat rehtorien haastattelut tehdään Kajaanin kaupungin perusopetuksen kouluissa.

 

Tutkimus perustuu osallistujien vapaaehtoisuuteen ja osallistujilla on oikeus vetäytyä tutkimuksesta milloin tahansa. Tutkimus noudattaa TENK:n (2012) periaatteita eettisistä toimintatavoista. Anonymiteetin suojaamiseksi haastateltavien nimet ja koulujen nimet muutetaan, sijaintipaikkakunnat salataan. Tutkimusaineiston säilyttämisessä noudatetaan vastuullisen tutkimuksen ja henkilötietojen suojauksen periaatteita eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) JYU:n ohjeiden (2021) mukaan.

Päätös

Myönnän ********* pyytämänsä tutkimusluvan Kajaanin perusopetuksen koulujen rehtoreiden haastatteluihin.

Lisätietoja asiasta antaa perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen, p. 044 7100 611, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen

Organisaatiotieto

Perusopetus